Българският национален отбор замина в мрачно настроение за Тирана, където

...
Българският национален отбор замина в мрачно настроение за Тирана, където
Коментари Харесай

Решението е утре да излезем и умрем на терена

Българският народен тим отпътува в тъмно въодушевление за Тирана, където на следващия ден, 17 октомври, излиза против Албания в надзорен мач.

В събота селекцията ни загуби от Литва с 0:2 на стадион " Васил Левски " в евроквалификация и е изправена пред няколко отрицателни върха: последно място в групата, календарна година без победа и така нататък и тъй наречените

Предстоящият противник е водач в групата си за Евро 2024, оня ден отнесе Чехия вкъщи с 3:0. А последните ни два мача през ноември са против любимците в нашата група - Унгария и Сърбия. Така изгледите най-малко за релативно добър край и отбягване на исторически провали по никакъв начин не са положителни.

Единствен пред публицистите на летище " София " се спря Кирил Десподов, който в събота пое виновността за провалянето от името на тима и бе много самокритичен.

" Настроението? Мисля, че това което виждам у вас, това е и при нас. Няма по какъв начин да приказваме за положително въодушевление, стартира нападателят на гръцкия ПАОК. - Опитахме, доколкото можем, някак да успокоим нещата. Но това е за миг. Защото на следващия ден ни чака още един тежък мач. Всички го знаем това нещо и би трябвало да сме подготвени ".

Според капитана не може да се приказва за липса на предпочитание с националната фланелка.

" Няма по какъв начин да приказваме, че липсва предпочитание в тима. Няма футболист, който в съблекалнята да каже: през днешния ден ще загубим. Всички излизаме с готовност да спечелим. Онзи ден, в случай че гледаме действително, изпуснахме четири положения, две от които 100-процентови. После наша неточност, на всеки може да се случи...

Нормално е - Анди Краев се извини (заради аления си картон в края на първото полувреме, бел. ред.). Но той гореше на терена. И този червен картон просто ни смъкна на земята. През второто полувреме излязохме малко по-напред, опитахме се да върнем гол. Не се получиха нещата, стана 0:2 и мачът завърши ", продължи той.

След крушението против Литва се заприказва, че мачът с Албания ще е финален за сръбския селекционер Младен Кръстаич. Твърди се, че България ще има нов треньор за дуелите с Унгария и Сърбия - въпросът е дали краткотраен или непрекъснат. Сигурно е, че скоро по въпроса ще заседава Изпълкомът на БФС.

Споменават се имената на наставника на младежите Александър Димитров, Илиан Илиев ( " Черно море " ), Димитър Димитров-Херо, Станимир Стоилов, Илия Груев...

" Треньорска промяна не мога да разясня, тъй като съм футболист и съм долу на терена. Има си хора, които да преценят тази обстановка. Решението за нас футболистите е на следващия ден да излезем и да умрем на терена, както се споделя ", рече Десподов.

Той отбрани Кръстаич. По думите му мнозина в България желали подмладяване в националния и сърбинът почнал да го прави от една година. В същото време обаче младите футболисти имат нужда от време и поддръжка, добави юношата на " Литекс ". И насочи индиректна рецензия към тимовете от Първа лига - поради многото чужденци и неналичието на задоволително българи като титуляри.

Ние би трябвало да се поддържаме, тъй като всичко е против нас, заключи водачът.

На въпрос дали към този момент има някакви ограничения от страна на БФС, Десподов съобщи:

" Не мога да разясня. Нашата работа е на терена, не ме вкарвайте в интриги ".

От групата отпадна нападателят Преслав Боруков, който е получил травма против Литва. Той бе освободен от лагера още в неделя сутринта.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР