Българският национален отбор по баскетбол започна по убедителен начин участието

...
Българският национален отбор по баскетбол започна по убедителен начин участието
Коментари Харесай

Везенков поведе България към Евробаскет `25

Българският народен тим по баскетбол стартира по безапелационен метод присъединяване си във втория стадий от предварителните квалификации за европейското състезание в Латвия, Кипър и Финландия през 2025 година Предвождана от звездата Александър Везенков, селекцията на Росен Барчовски разгроми отбора на Кипър с 88:55 в " Арена Самоков " и оглави класирането в група F.

Именно Везенков беше най-резултатен в отбора ни с 24 т., като добави 8 битки и 3 асистенции. Американският център с наш паспорт Дейвид Кравиш добави 11 т. за единствено 13 мин. на игрището. Другият ни натурализиран национал Дий Бост не взе присъединяване в мача. За кипърците топреализатор стана Филипос Тигас с 20 т., а Никос Стилиану приключи с 11 т.

В другия мач от първия кръг в нашата група Португалия победи Румъния със 75:59 и зае второ място във краткотрайното класиране. Следващият дуел на " трикольорите " е против румънците - в неделя (25 август), още веднъж в Самоков. Само крайният победител в групата ще продължи в същинската фаза на квалификациите. Като съдомакин на Евробаскет `25 Кипър се класира непосредствено за финалите, по тази причина в случай че завоюва гр. F, напред ще продължи и вторият отбор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР