Българският футболен съюз разпространи писмо от страна на ФИФА и

...
Българският футболен съюз разпространи писмо от страна на ФИФА и
Коментари Харесай

ФИФА и УЕФА с писмо до БФС и ММС: Силно сме разтревожени от събитията на 18 март

Българският футболен съюз популяризира писмо от страна на ФИФА и УЕФА по проблема с президентския пост и извършения на 18 март конгрес от страна на Димитър Бербатов. В него формалните лица показва терзанието си от случилото се и потвърдиха, че наблюдават проблема в развиване.

„ Силно сме разтревожени от евентуалния резултат на събитията от предходната седмица върху бъдещето на българския футбол, включително – присъединяване на български клубни и национални тимове в интернационалните надпревари “, гласи част от писмото, което е изпратено до Министерството на младежта и спорта (ММС).

В кореспонденцията си непосредствено с БФС основният шеф „ Членуващи асоциации “ към ФИФА Кени Жан-Мари и шефът „ Национални асоциации “ към УЕФА Зоран Лакович декларират, че Борислав Михайлов е законно определеният президент на българския футбол след конгреса на 12 октомври 2021 година Но също по този начин обявиха, че позицията на Търговския указател и регистъра на Юридическите лица с нестопанска цел за невписване на новото управление е вследствие на заведените каузи против легитимността на въпросния конгрес от предходната година.

Междувременно Изпълнителният комитет към БФС заседава в този час по тематиката с възможното преустановяване на участието на 76-те клуба, които взеха интензивно присъединяване на конгреса от 18 март.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР