Българският филм Свартфонът-беглец спечели награда на специалното международно събитие на

...
Българският филм Свартфонът-беглец спечели награда на специалното международно събитие на
Коментари Харесай

Смартфонът-беглец с награда в Кан

Българският филм Свартфонът-беглец завоюва премия на специфичното интернационално събитие на Артизан фестивал и Световна самодейност за мир, което се организира в рамките и под егидата на Кан, написа Монитор. Лентата на режисьора Максим Генчев бе приет за най-хубав международен детски филм. Продуцент и сценарист на българското заглавие е доктор Златина Филипова.

В Американския павилион във фестивалното градче бяха връчени общо 5 награди на филми с принос към международния хуманитаризъм - две от които - на Джеф Бриджис за кино лентата му Да живееш в предишното бъдеще и за първи път - на детски филм.

„ Децата са нашата вяра за бъдещето!”, показа НВ принцеса Анжелик Моне при връчването на премията.

Панорама на филмите Дякон Левски, На педя от земята, Преглед на вътрешните пространства и Смартфонът-беглец, беше друго събитие в границите на фестивала, на което хазаин и уредник бе също НВ принцеса Анжелик Моне. Тя посочи обстоятелството, че единствено в границите на 3 години българският екип е постигнал това, за което доста други работят през целия си креативен живот.

На събитието участваха известни лица от селекционния комитет на Оскарите, продуценти и режисьори от целия свят, застанали зад една концепция - обединяване в името на мира и духовните човешките полезности.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР