Българският баскетболен национал Александър Везенков заяви, че се чувства чудесно

...
Българският баскетболен национал Александър Везенков заяви, че се чувства чудесно
Коментари Харесай

Везенков за престоя си в Сакраменто: Това не може да се опише, трябва да се преживее

Българският баскетболен национал Александър Везенков съобщи, че се усеща отлично при започване на престоя си в Сакраменто Кингс. За Везенков и останалите играчи на Сакраменто престои старт на отборните тренировки преди началото на новия сезон в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА).

Той се срещна с публицистите, отразяващи така наречен Media Day и отговори на разнообразни въпроси.
 Везенков към почитателите на Сакраменто: Очаквайте да се разпределям на 100 % във всеки мач
Везенков към почитателите на Сакраменто: Очаквайте да се разпределям на 100 % във всеки мач

Българинът даде обстойно изявление за интернет платформа

" Чувствам се ужасно. Вече съм тук от към месец и всичко е отлично. Хората в Сакраменто към този момент ме карат да се усещам като във втория си дом, за което съм им доста благодарен. Семейството ми е тук и ме поддържа. Нямам самообладание да стартира сезонът. Всички се стремят да ми оказват помощ - от президента до съотборниците.

Всеки ден ме питат по какъв начин съм, по какъв начин се усеща фамилията ми тук. Има друга връзка. Това не може да се опише, би трябвало да се преживее. Всеки ден е по-добър. Вярвам, че по този начин ще се получи и с мачовете. Аз съм от различен континент, от друга страна, само че съм тук, с цел да извърша своята фантазия, да свърша работата си и да оказа помощ да тима да печели ", разяснява Александър Везенков.
 Везенков към почитателите на Сакраменто: Очаквайте да се разпределям на 100 % във всеки мач
Везенков към почитателите на Сакраменто: Очаквайте да се разпределям на 100 % във всеки мач

Българинът даде обстойно изявление за интернет платформа

" Всички са наясно със силата на Сакраменто в офанзива като скорост, динамичност, придвижване на топката. Въпросът е по какъв начин ще се оправим в отбранителен проект, само че имам вяра, че ще има усъвършенстване с течение на сезона. Но би трябвало да запазим и високи стандартите си в офанзива. За мен това е ново предизвикателство. Гледал съм доста мачове от НБА, разучавал съм, само че напълно друго е да почувстваш нещата от вътрешната страна, да се изправиш непосредствено против тях. Мисля, че прогресирам всеки ден. Работя крепко и имам убеденост в силите си ", добави Везенков, а във връзка града, който ще бъде негов дом, той сподели:

" Сакраменто е спокоен град, като едно огромно село. Няма никакви проблеми. Хубаво е. "

" В НБА играта е друга, скоростта е друга, всеки има гения да бележи от всевъзможни обстановки Не знам каква тъкмо ще бъде ролята ми, би трябвало да попитате треньора. Но аз съм подготвен на всичко. Готов съм да сграбча всяка опция, тъй че ще очаквам своя късмет. Мисля, че мога да оказа помощ на тима и каквото реши треньорът, аз ще го направя.
 Наставникът на Сакраменто похвали Везенков
Наставникът на Сакраменто похвали Везенков

Майк Браун с ласкави думи за българина

Ако би трябвало да влизам от пейката, няма проблем, това няма да ми се отрази по никакъв метод. Важното е са оказвам помощ на тима и той да печели, тъй като тогава всички играят, всички са щастливи и организацията работи по-добре. Ще направя всичко належащо, с цел да печелим ", продължи българският баскетболист.

Попитан за съотборника си Кийгън Мъри, Везенков съобщи: " Той работи крепко, непретенциозно момче е, не приказва доста, само че ми харесва работата, която влага. Сякаш виждам по-младото си аз, явно на друго равнище, само че работещ всеки ден и опитващ да усъвършенства играта си във всеки аспект. Тази година ще бъде още по-добра от предходната. "

Колкото до атмосферата в Европа, Александър Везенков разяснява: " Атмосферата в Европа е доста друга. Забавно е, тъй като видях треньорът Браун, който пристигна да гледа плейофите в Евролигата, да прави записи на почитателите с телефона си от самото начало. Там културата е друга. Феновете поддържат тимовете си по добър метод, само че от време на време и по неприятен. През предходната година четвъртият мач от финала на шампионата с Панатинайкос не приключи, само че просто всичко е друго. Това е нещо, което би трябвало да преживееш, с цел да го схванеш. "

" Не познавах играчите, когато взех решение да дойда в Сакраменто. Реших въз основата на личната си вероятност и визия за себе си. Когато се срещнах с играчите, които имат толкоз опит в НБА и видях какъв брой крепко работят и какъв брой положителни хора са, знаех, че съм взел вярното решение. Нямам самообладание мачовете да стартират и да преживея всички тези страсти. Този първи месец беше сложната част, защото няма мачове, нито отборни тренировки и всички върви по-бавно. Когато мачовете стартират, всичко ще се случва по-бързо и мисля, че ще се любувам повече ", приключи българският национал.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР