Българските свещеници, назначени от българския патриарх Неофит в руската църква

...
Българските свещеници, назначени от българския патриарх Неофит в руската църква
Коментари Харесай

Експулсираният архимандрит Васиан: Руската църква трябва да назначи нови свещеници в София

Българските свещеници, назначени от българския патриарх Неофит в съветската черква в София, нямат право да служат там , декларирал е пред ТАСС предстоятелят на Руската православна черква в София архимандрит Васиан , който беше експулсиран от българските управляващи.

Московската патриаршия би трябвало сама да назначи там нови свещеници , които да заменят експулсираните от София, добави той.

Българските управляващи задължиха архимандрит Васиан и двама чиновници на църквата " Св. Николай Мирликийски Чудотворец ", като им дадоха период от 24 часа да изоставен страната. Според тях те съставляват опасност за националната сигурност, напомня ТАСС.

По-късно Синодът на Българската православна черква заяви, че патриарх Неофит е назначил свещеници, които " ще се погрижат за храма и ще правят нормалните богослужения ". Съобщено беше също, че за това решение е бил осведомен московският патриарх Кирил.

Архимандрит Васиан съобщи, че това е " енория е на Руската черква и единствено Московският патриарх може да назначава там свещеници ". По щат в тази черква би трябвало да има двама свещенослужители на цялостен работен ден и откакто двама са били екстрадирани, би трябвало да бъдат изпратени други двама, добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР