Българските народни танци са ни завещани от нашите предци и

...
Българските народни танци са ни завещани от нашите предци и
Коментари Харесай

Хората имат лечебен ефект върху българите! Вижте как ни помагат

Българските национални танци са ни завещани от нашите предшественици и всяко хоро има благотворно влияние върху съответен орган от тялото ни поради такта си. Ето за какво всеки българин би трябвало да ги играе и да ги съобщи като завещание на своите деца, твърди певицата Поли Паскова.

Според нея новите музикални стилове, които се появиха последните години, лека-полека заличават музикалните обичаи на българите и ни лишават от едно средство, с което да пречистим душата и тялото си. А не трябва да си забравяме хората, тъй като четиридесетте неравноделни такта на българските хора оказват благоприятен резултат върху нашия организъм.

Така да вземем за пример се оказва, че Пайдушкото хоро укрепва сърцето и лимфната система. Освен това работи добре на очите и облекчава главоболие. Ганкиното хоро оказва помощ при проблеми на дебелото черво и оказва благоприятен резултат на тимуса (тимусна жлеза), считан за точка на младостта и щастието, написа 24часаБг.

 Хора

Психичните проблеми пък биха могли да бъдат облекчени с Еленино хоро. Петруниното хоро пък се грижи за щитовидната жлеза и гърлото. А ръченицата е значима за хипофизната жлеза.

 Български филклор

По думите на Поли Паскова, когато хората се хващат за ръце и стартират да танцуват в кръг, те стават по-единни. Подвиквайки, завладени от ритмите пък, съумяват да се освободят от напрежението и насъбраните отрицателни страсти.

 Хоро

Нашите хора и песни съдържат неповторима магия. Те влияят върху българите по метод, по който не може даже йогата. За нас е най-здравословно да изпълняваме личното си фолклорно творчество, безапелационна е изпълнителката на Богатство.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР