Българските малки и средни фирми вече дават работа на хиляди

...
Българските малки и средни фирми вече дават работа на хиляди
Коментари Харесай

Компании местят производството си от Украйна в България

Българските дребни и междинни компании към този момент дават работа на хиляди украинци

"Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинни предприятия няма характерни принадлежности особено за украински компании, само че може да бъдем потребни с реализиране на контакти с български компании и намиране на български сътрудници. Можем да предоставим също и икономическа информация за опциите на нашия пазар ". Това сподели доктор Бойко Таков, изпълнителен шеф на Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинни предприятия, в ефира на

Таков уточни, че е оптимист във връзка с задълбочаване на връзките след забележителния интерес, който е бил регистриран към онлайн форума „ Започване и разширение на бизнес в България”, ориентиран към украинската бизнес общественост.

"В събитието участваха над 70 представители от Украйна”, сподели събеседникът и изрази вяра скоро да се влезе в оперативна връзка с украински компании, които желаят да реалокират производството си в България и да намерят сътрудници на наша земя.

"Може да подкрепим украинските компании, които желаят да правят активност в България, с целия инструментариум на организацията - образования, търговски задачи и бизнес делегации и посредством ревютата, които се възобновиха изцяло след пандемията ", уточни гостът.

"Хранително-вкусовата индустрия е бранш в Украйна, който търси насърчаване на двустранните връзки. Тук не приказваме единствено за пренасяне на дадени производства, само че и за намиране на сътрудници и снабдители поради прекъснатите на доста места вериги за доставки. Това дава опция за българските компании да се включат”, сподели експертът.

"Има и доста интернационалните компании в Украйна, които поради войната реалокират производството си в България. Такива образци има в автомобилния сектор”, акцентира Таков.

Що се отнася до това какъв брой от свободните работни места в българските дребни и междинни компании са заети от украинци, събеседникът показа, че има към този момент хиляди наети украински жители, най-вече в туристическия бранш.

Таков описа, че комерсиалните задачи и изложби, проведени от ИАНМСП, се радват на огромен интерес, тъй като са съгласувани с бизнеса.

"Най-скоро следва ревю в Турция, обвързвано с козметиката”, показа гостът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР