Българските евродепутати внесоха в транспортната комисия исканите от тях поправки

...
Българските евродепутати внесоха в транспортната комисия исканите от тях поправки
Коментари Харесай

Евродепутатите ни внесоха поправки в пакета Мобилност

Българските евродепутати внесоха в транспортната комисия желаните от тях ремонти в пакета " Мобилност ", оповестява БНР.

Те трябваше да създадат това до през днешния ден.

Евродепутатът от прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов, който е и член на комисията изясни, че най-важните въпроси за страната ни са да отпадне нуждата от връщането на транспортното средство в мястото на регистрация, както и връщането на лидера.

Той акцентира, че всички български евродепутати работят координирано с така наречен страни, които следват общия метод.

Нашата цел е да намерим по-голяма поддръжка измежду тези, които изначално не подкрепяха нашите оферти, изясни Витанов. Новите причини са пандемичната рецесия и новата икономическа конюнктура.

Евродепутът изясни, че се предлага повторна оценка на въздействието и чак по-късно да се подхващат ограничения, които да бъдат оздравителни, а не съкрушителни.

Предстои пакетът още веднъж да се гледа в транспортната комисия през юни, а юли да се гласоподава в пленарна зала. Ако бъде признат, по-късно той би трябвало да влезе в действие.

Припомняме, през цялото време на пакета се опълчиха шест страни - България, Литва, Латвия, Полша, Унгария и Румъния, последвани от Кипър, Малта и Естония.
Според транспортния министър Росен Желязков пакетът " Мобилност " е казус, който разделя страните членки.

През септември 2019 година транспортната комисия на Европейския парламент даде зелена светлина за договаряния по пакет " Мобилност " със Съвета на Европейски Съюз и Европейската комисия, откакто седмица по-рано отхвърли предлагането пакетът да бъде изтеглен от Еврокомисията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР