Български тирове се оказаха в снежен капан на пътя. Най-сериозно

...
Български тирове се оказаха в снежен капан на пътя. Най-сериозно
Коментари Харесай

Наши тираджии заседнаха в снежен капан в Европа СНИМКИ

Български тирове се оказаха в снежен капан на пътя. Най-сериозно е ситуацията в Северна Италия в региона на Пиаченца, алармираха интернационалните водачи, представени от glas.bg.

Пътищата в региона не са почистени и би трябвало да се кара с нараснало внимание, предизвестяват водачите.

Подобна е обстановката и в региона на тунела Фрежус сред Франция и Италия. Той свързва двете страни и се намира в Западните Алпи.

През него минава една от главните пътни артерии през Алпите. Свързва Модан, Франция и Бардонечия, Италия. 80% от трафика е товарен транспорт. Именно интернационалните водачи изпитват най-големи усложнения поради непочистените пътища.

Ето и обстановката в фотоси:







Именно тунелът Фрежус е един от най-бързите способи да преминете от Италия във Франция и назад.

Изграждането на 13-километровия тунел Фрежус стартира през 1974 година Проходът е отворен през 1980 година Проектът възлиза на 2 милиарда франка или към 700 млн. евро, пресмятат от френското държавно управление през 2005 година

Това е петият най-дълъг пътен тунел в света. Френската му част се ръководи от френската компания SFTRF, италианската от локалната SITAF. Ако пътувате от Италия, можете да достигнете до тунела по автомагистрала A32 Торино-Бардонечия. От френската му страна до него можете да стигнете по автомагистрала А43 от Лион до Шамбери.

Целият трафик по тунела се таксува по 32,30 евро. Над 20 млн. транспортни средства са минали през него в последните 20 години.

След случай в тунела Монблан през 1999 година обезопасеността на Фрежус е усъвършенствана. Наложено е прецизно ограничаване на скоростта от 70 км/ч. Изискваната отдалеченост сред колите е най-малко 150 м. Тунелът е снабден с съвременни детектори за пушек и пламъци, както и със система за видеонаблюдение. Противопожарни кранове са конфигурирани на всеки 130 м. Те са свързани с огромни водни резервоари.

Има 11 пункта за сигурност по продължението на тунела, екипирани с телефони, високоговорители, свързани с контролна стая, както и обособена вентилационна тръба, която обезпечава пресен въздух. Те са отделени от главния тунел с две противопожарни порти. Външната врата се затваря автоматизирано когато температурата в тунела премине несъмнено равнище.

Въпреки всички тези ограничения за сигурност въпреки всичко в тунела през 2005 година се случи съдбовен случай, при който починаха двама словашки водачи на товарни камиони. Тунелът е затворен за няколко месеца и е обезопасен още повече.

Съставен е екип от огнеборци от 4 групи за намеса при незабавни случаи. Две от тях са ситуирани надлежно от френската и италианската страна. През 2007 година е решено да бъде конструиран 8-метров избавителен тунел, успореден на главния.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР