Български политици, анализатори, политолози и членове на службите са получавали

...
Български политици, анализатори, политолози и членове на службите са получавали
Коментари Харесай

4000 лв. на месец. Публични фигури и хора от службите са взимали пари от Русия, твърди Бориславова

Български политици, анализатори, политолози и членове на службите са получавали пари в това число и от съветската страна, до момента в който са формирали публично мнение в България. Това сподели пред началничката на кабинета на премиера в оставка Лена Бориславова.

По думите й става дума за заплащания от порядъка на 4000 лв. на месец. Бориславова сподели, че данните за това датират от февруари, само че не уточни източника на информацията.

Новината идва месец откакто стана ясно, че в България е повишена 10 пъти след началото на съветската военна експанзия против Украйна.

"Още от февруари беше открито, че има такива представители, които получават заплащания в това число от съветската страна ", сподели Бориславова в събота.

Тя посочи, че става дума за "обществени представители ", политолози, анализатори, "отделни политици ", както и за "членове на службите, които подават информация на политиците за това какво в действителност се случва ".

В отговор на въпрос Бориславова посочи, че службите не са били най-доверения сътрудник на държавното управление на Кирил Петков.

По време на ръководството на Кирил Петков Русия дефинира България за неприятелска страна и спря едностранно доставките на газ.

Във вторник България изгони 70 съветски дипломати и чиновници с два аргумента - че заплашват националната сигурност и че броят им не дава отговор на правилото на взаимност за броя на чиновниците в задачите на двете страни. Руското посолство ултимативно изиска България да се откаже от решението си, само че това не стана.

В отговор съветската посланичка предизвести за вероятен "асиметричен " отговор на Москва и предложи съветското посолство в България да бъде закрито. До събота на обяд Русия не беше взела решение по какъв начин да постъпи.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР