Българската столица София е на второ място сред най-подходящите дестинации

...
Българската столица София е на второ място сред най-подходящите дестинации
Коментари Харесай

София е вторият най-добър град в Европа за британските дигитални номади

Българската столица София е на второ място измежду най-подходящите дестинации за цифрови номади в Европа.

Това демонстрира ново изследване на английската компания Iglu Cruise.

За да дефинира оптималното място, екипът е взел поради междинната скорост на интернет, цената за нощувка в Airbnb парцел и цената на двупосочните полети от Лондон.

Цените на Airbnb парцелите в София са приблизително под 73 английски лири (88 долара) на вечер, означават създателите на изследването.

" Дом на доста от най-хубавите музеи, заведения за хранене и клубове в България, София е чудесна дестинация за посещаване или работа от разстояние ", допълват те.

Националният исторически музей, близостта на планината Витоша и катедралата " Свети Александър Невски " са единствено част от най-известните забележителности, които посетителите могат да видят.

Столицата на прилежаща Румъния – Букурещ заема първото място.

В града междинната цена на Airbnb за нощувка е под 60 паунда, а междинната скорост на интернет е относително висока.

Най-евтиният двупосочен билет от Лондон коства единствено 36 паунда (44 долара). Освен това, времето е с два часа напред, което прави града съвършен за цифрови номади, които би трябвало да се координират с сътрудници в часовата зона на Обединеното кралство.

" Известен като " Малкия Париж ", Букурещ е богат на просвета, история и невероятна кухня ", изяснява представител на Iglu Cruise.

" Модерните, оживени питейни заведения и кафенета контрастират с неоготическата архитектура, музеите и галериите. Считана за една от най-достъпните дестинации в Европа, румънската столица е идеалното място за отмора. ", безапелационни са от компанията.

Разходите за храна и други артикули от първа нужда са доста по-ниски, в сравнение с в Обединеното кралство.

Макар че е сравняван с френската столица, Букурещ е с 41,7% по-евтин от Париж. Наемите там са приблизително с 67,5% по-ниски от тези в Града на любовта.

Точно като Париж обаче, румънската столица също предлага оживена културна сцена с многочислени театри, музеи, галерии и места за представления. Посетете оперни или балетни представления, както и Националния музей на изкуствата.

Букурещ може да се похвали с богат нощен живот. Запознайте се с разнообразието от питейни заведения, клубове и места за жива музика, общувайте и се наслаждавайте на енергичната атмосфера, допълват създателите на изследването. Заведенията за хранене и атракциите са на доста налични цени, което прави града съвършен избор за туристи.

Проучването е направено въз основа на онлайн базата данни в платформата Numbeo.com, която дава настояща и навременна информация за изискванията на живот в света, в това число разноски за живот, жилищни индикатори, опазване на здравето, трафик, престъпност и замърсяване.

Потребители от целия свят дават данни въз основа на личния си опит, което я прави скъп запас за тези, които желаят да сравнят и съпоставят разнообразни градове или страни.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР