Българската щангистка Боянка Костова, която се състезава за Азербайджан, е

...
Българската щангистка Боянка Костова, която се състезава за Азербайджан, е
Коментари Харесай

Отнеха евротитлата по щанги на Боянка Костова заради допинг

Българската щангистка Боянка Костова, която се състезава за Азербайджан, е дала позитивна допингпроба и е лишена от златния орден, който завоюва в кат. 59 кг на европейското състезание по повдигане на тежести в Москва при започване на април. Това заяви уеб сайтът на международната федерация (IWF).

В тестът на 28-годишната щангистка от Асеновград е открит анаболния стероид станозолол. 

В Москва Костова се завърна в надпревари след изтърпяно наказване, наложено след реанализа на допингпробите от олимпийските игри в Лондон`12, на които тя се класира на 5-о място. Тогава тя още веднъж бе уличена в приложимост на станозолол.

Заради второто ѝ допингпровинение Костова евентуално ще бъде осъдена с доживотна дисквалификация от надпревари по повдигане на тежести.

В кариерата си Костова има три европейски трофеи, тази в Москва бе 4-ата. Костова държи и международния връх в изхвърлянето в остарялата женска категория до 58 кг - 112 кг. От есента на 2018 година IWF промени тегловите категории.

След дисквалификацията на българката европейска шампионка става приключилата втора рускиня Олга Тьо, следвана от Дора Чакунте (Фр) и Александра Козлова (Рус).

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР