Българската компания, създала световния пазар на крипто кредитирането предлага най-доброто

...
Българската компания, създала световния пазар на крипто кредитирането предлага най-доброто
Коментари Харесай

Траян Николов, Nexo: Отключихме потенциала на дигиталните активи в цял свят

Българската компания, основала международния пазар на крипто кредитирането предлага най-хубавото от двата финансови свята - обичайния и цифровия

 

- С какво се отличава бизнес моделът на Nexo?

- Nexo сътвори, структурира и развива напълно нов пазар на интернационално равнище, като даде опция на притежателите на цифрови активи. Дотогава те можеха или да ги държат в портфейлите си, или да ги продадат. С Nexo те имат опция и да ги запазят и против тях да получат финансиране в над 40 фиатни валути за свои корпоративни или персонални цели. Продуктът, основан от българи в България, отключи капацитета на цифровите активи в целия свят да проработят, и то при понижени оперативни разноски. Nexo предлага най-хубавото от двата финансови свята – обичайния и цифровия.

- Какви бяха първите три години за компанията ви?

- Започнахме през 2017 година с няколко индивида, в този момент сме над 120 и растем експоненциално. За този интервал обслужихме над 5 милиарда щ. д. и повече от 1 млн. консуматори от над 200 юрисдикции. Така се утвърдихме като една от най-големите и сигурни кредитни институции в интернационалните децентрализирани финанси. Работим и върху първата карта, с която потребителите ще имат достъп до своите крипто кредитни линии когато и да е и по този метод ще могат да пазарят в над 40 млн. обекта в целия свят, без да е належащо да продават активите си.

- Какви критерии за сигурност спазвате?

- Работим в доста сензитивен и мощно контролиран бранш, в който условията и инспекциите са безкомпромисни. За да добием изискуемите позволения, минаваме през детайлна предварителна инспекция, след което ставаме обект на настоящ надзор от регулаторните органи на страната или щата. За да бъдем изобщо позволени до пазара, продук­тите ни би трябвало да следват извънредно строги регулации и стандарти. Отговаряме на тези условия, като си партнираме с интернационалните водачи като BitGo и Lloyd’s of London, както и с такива, с които работят NSA и FBI на Съединени американски щати. Nexo.io употребява най-солидните логаритми и технологии за криптиране, сертифицирани сме по интернационалния стандарт за ръководство на сигурността на информацията ISO/IEC 27001:2013, използваме най-съвременните способи за биометрична верификация.

Nexo набра първичния си капитал през 2018 година За всяко вложено евро какъв дял изплащате на акционерите?

- Token sale-ът се оказа доста добра договорка за тези, които ни се довериха. Бързо излязохме на облага, което разреши още първата година да раздадем 912 хиляди щ. д. като дивиденти. От основаването ни сме изплатили близо 10 млн. щ. д. под формата на дивиденти – явен знак за устойчивостта на бизнес модела и стабилността на компанията.

Венцислав Савов. Интервюто е оповестено в бр. 12/20 на сп. " Мениджър "

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР