Българска браншова камара Пътища и Българска браншова асоциация Пътна безопасност

...
Българска браншова камара Пътища и Българска браншова асоциация Пътна безопасност
Коментари Харесай

Браншова камара Пътища потвърди: Национален протест в сряда

Българска браншова камара " Пътища " и Българска браншова асоциация " Пътна сигурност " приканват Народното събрание да влезе във функционалностите си, като одобри плана за решение и даде опция на изпълнителната власт да извърши уговорките си по разплащането с пътностроителните компании. " Разчитаме на Вашата почтеност и Ви призоваваме да предприемете своевременни дейности по разрешаване на поставените проблеми, погашение на дължимите суми на всички компании от сектора и съответното ръководство и поддържане на пътната мрежа на Република България ". Това се споделя в взаимна декларация на двете организации, адресирана до ръководителя на Народното събрание, премиера и финансовия министър, получена през днешния ден в Българска телеграфна агенция.

В нея се припомня, че според Конституцията, страната е длъжна да се грижи за основаване на условия за реализиране на правото на труд, а служащите и чиновниците имат право на възнаграждение, съответстващо на осъществената работа, което право, съгласно браншовите организации, сега на практика се попречва от страната.

Организациите показват, че положението на републиканската пътна мрежа е пагубно и акцентират, че потребността от незабавни ограничения не оставят друга опция на Българската браншова камара " Пътища " с изключение на да пристъпи към ефикасни протестни дейности. От Камарата припомнят за към този момент оповестените национални протестни дейности на 13 април на територията на цялата страна и пред Народното събрание.

След близо една година липса на разплащания от страна на страната към бранш " Пътища " в Народното събрание постъпи план за решение за предприемане на дейности по отношение на установена заплаха от настъпване на неспособност за Агенция " Пътна инфраструктура " да реализира дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, който получи поддръжката на Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление.

" През миналата седмица народните представители в пленарна зала демонстрираха неналичието на политическа воля, неглижиране и неуместното държание към пътностроителния отрасъл и още веднъж сложиха в невъзможност близо 100 000 заети. Бламирането на решението сложи бранш " Пътища " в заложнически капан поради политически различия отвън естеството му на активност ", декларират в декларацията си двете организации. Според тях прехвърлянето на плана за решение от комисия на комисия в Народното събрание заплашва националната сигурност на България и основава предпоставки за животозастрашаващи обстановки и загуба на човешки животи.

Според двете организации назначението на спомагателни комисии за инспекция на договорите и изпълнените действия демонстрира неуважението на страната към специалистите, работещи в пътната администрация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР