България започна да работи по-активно върху изграждането на газоразпределителна мрежа,

...
България започна да работи по-активно върху изграждането на газоразпределителна мрежа,
Коментари Харесай

Газпром: България започна да строи газопроводи по-активно

България стартира да работи по-активно върху построяването на газоразпределителна мрежа, откакто беше разкритикувана от страна на съветския президент Владимир Путин, сподели шефът на „ Газпром” Алексей Милер, представен от ТАСС.
Руският президент Владимир Путин е заявявал по-рано, че България съзнателно забавя осъществяването на плана „ Турски поток “. В отговор на думите му, българският министър председател Бойко Борисов изясни дългите процедури, които са забавили процеса по строителство на газопровода. Впоследствие Борисов увери, че строителството ще завърши в точния момент - до 31 май, напомня ТАСС, представена от БГНЕС.
"Виждаме, че нашите български сътрудници сега работят доста по-интензивно от преди ", добавя Милър.
В същото време съветският министърът на енергетиката Александър Новак показва убеденост, че България ще извърши отговорностите си.
„ Днес работата е в разгара си, в огромен мащаб. Ние сме уверени, че българските сътрудници ще изпълнят отговорностите си и ще изградят своята част ", сподели Новак.
Газопроводът "Турски поток ", който започва на 8 януари, минава по дъното на Черно море от Русия до брега на Турция. Част от трасето е построено по директна линия до границата със прилежащите страни, откъдето в този момент газът се изнася за Гърция, България и Северна Македония. След привършване на построяването на цялата инфраструктура газът ще отиде до Сърбия и Унгария. Капацитетът на газопровода с дължина 930 км е 31,5 милиарда кубически метра. м газ годишно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР