България се намира в ситуация на извънредно положение, което засегна

...
България се намира в ситуация на извънредно положение, което засегна
Коментари Харесай

Футболът ни е спиран цели шест пъти досега

България се намира в обстановка на изключително състояние, което засегна и родния футбол. Никога до момента българският шампионат не беше преустановяван поради пандемия, ситуацията обаче е сходно и в огромна част от Европа. Съответно и България нямаше по какъв начин да бъде подмината от ограниченията, които се взимат в битката с ковид. Остава да забележим от тук нататък дали шампионатът ще си остане единствено краткотрайно пресечен, или след това напряко ще бъде преустановен.

По-важното е битката с ковид да бъде навреме и сполучливо завършена и шампионатите на всички места ще се доиграят, в случай че се наложи и през лятото. Календарът дава тази опция. Да, съществуването в него на европейско състезание по футбол малко усложнява нещата, само че нищо не пречи и то да се изиграе по-късно.

Що се отнася до българския шампионат – няма да е казус той да приключи през юли. Случвало се е и преди. Най-вече през 60-те. Тогава постоянно е имало мачове в седмия месец от годината в разгара на огромните горещини. Да, това несъмнено е неприятно за футболистите, само че надалеч не е най-тежкото нещо, което може да се понесе. Ако битката с ковид завърши сполучливо, изиграването на мачове през юли ще е много минимална цена, която може да се заплати. А и съвсем всички игрища към този момент имат осветяване и срещите биха могли да се играят вечерта, когато температурите не са толкоз високи.

Досега българската футболна история помни няколко изключителни обстановки, в които шампионата е било прекъсвано, спирано за дълго време или дефинитивно прекратявано, а има и едно от тях, което по този начин и не е извършено. Ето за кои години и шампионати става въпрос:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР