България се изкачи на първо място в най-черната световна статистика

...
България се изкачи на първо място в най-черната световна статистика
Коментари Харесай

Worldometers: България е №1 в света по смъртност от Covid-19 на 1 млн. души

България се изкачи преди всичко в най-черната международна статистика - по смъртни случаи на 1 милион души. Данните са от уеб страницата, който следи и разгласява в действително време данни, свързани с пандемията от Covid-19.

Според статистиката през днешния ден са умряли 27,3 на 1 млн. българи, което ни прави рекордьор измежду всички страни в света. На второ и трето място също са европейски страни - Словения и Босна и Херцеговина . Следват Швейцария, Френска Полинезия и Северна Македония. Чехия, Люксембург, Хърватия и Италия допълнат челната " черна десетка " на страните, наранени от новия ковид.

Възможно е обаче тези данни да не са напълно точни, написа " 24 часа ". Обявените през днешния ден като умряли 189 души евентуално са изгубили живота си освен през вчерашния ден, в понеделник, а и в събота и неделя, когато публично бяха регистрирани много по-малко смърти от нормално - 40 и 60. Причината е, че в събота и неделя администрациите на лечебните заведения не работят и не попълнят акуратно данните в националния информативен портал. Затова във вторник постоянно регистрираните умряли са повече. Това обаче се случва с данните и в други страни.

По последни данни към 18:15 ч. до през днешния ден по света има регистрирани 59,734,991 случая на инфектирани и заболели от Covid-19. Смъртните случаи на умряли с или от ковид са 1,405,827. Активните случаи са 17,003,047, а оздравелите - 42,731,944.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР