ВМРО предлага сериозно увеличение на заплащането на медиците и преференциален

...
ВМРО предлага сериозно увеличение на заплащането на медиците и преференциален
Коментари Харесай

ВМРО иска увеличение на заплащането на медиците и преференциален достъп до общински и държавни жилища

Вътрешна македонска революционна организация предлага съществено нарастване на заплащането на медиците и преференциален достъп до общински и държавни жилища. Здравеопазването е в рецесия и би трябвало да се усъвършенства достъпа на хората до лекуване

Председателят на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов сигнализира, че казусът със опазването на здравето се задълбочава. Нужни са бързи и огромни ограничения, с цел да се обезпечи обикновено опазване на здравето за хората.

„ Срещнах се със стотици хора, поданици на дребни обитаеми места. Навсякъде ми слагат въпроса какво вършим със опазването на здравето. Без значение дали сме в Благоевградско, Плевенско, Варненско, Ямболско. Масово хората питат кой ще ги лекува и къде е страната. Прави са! За три десетилетия опити в здравната система най-после стигнахме до там да няма кой да те прегледа, да ти предпише лекуване и да ти помогне, когато имаш здравословен проблем, нуждаещ се от бърза реакция “, дава образци водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

„ Здравната промяна ни докара до там, че цели области и общини де факто нямат съответно опазване на здравето. Няма лекари, няма медицински сестри, няма акушерки, няма лаборанти, няма санитари, няма водачи на коли за спешна помощ. Нищо няма! “

Затова Вътрешна македонска революционна организация излиза с съответен пакет от ограничения за възстановяване на достъпа на хората до опазване на здравето. Ключов фактор са хората. Без медици – няма опазване на здравето! “, разяснява още Каракачанов.

 

Ето за какво Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване предлага повишение на базовите хонорари на медиците:

• Определяне на второкласен труд за медицинския личен състав в държавни и общински лечебни заведения и ДКЦ, както и в незабавната помощ.

• Създаване на законодателна рамка за възнаграждение в държавните и общински лечебни заведения и диагностично-консултативни центрове (ДКЦ).

Минимални трудови месечни хонорари:

• Санитари и водачи на коли за спешна помощ - 1500 лева

• Медицински сестри, акушерки, лаборанти, фелдшери, парамедици – 3 000 лева

• Лекари – 4500 лева

• Доценти – 6000 лева

• Професори – 8000 лева

• Въвеждане на таван (максимално месечно възнаграждение) до 10 000 лв., като се отстрани опцията от корист с избор на екип и случаите от по 80-90 хиляди лв. месечно заплащане на едно лице.

• Частните лечебни заведения, които не ползват стандарта, няма да могат да получават финансиране от НЗОК.

• Задължителна работа в държавна или общинска здравна институция след довеждане докрай на Медицински университет или възнаграждение на сума за освобождение от това обвързване (реалната себестойност на здравното обучение е над 200 000 лева).

„ Отделно от това предлагаме стратегия за преференциален наем на общински и държавни жилища за медици, които работят в държавни и общински лечебни заведения. Това са единствено част от ограниченията на Вътрешна македонска революционна организация за налично и качествено опазване на здравето! “, се споделя в позицията.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР