България приема Финландия в първия си мач от световните квалификации,

...
България приема Финландия в първия си мач от световните квалификации,
Коментари Харесай

Министър пробва да помогне на Финландия за България

България приема Финландия в първия си мач от международните квалификации, само че гостите съвсем несъмнено ще бъдат без двамата си играчи от Евролигата - Петери Копонен (Барселона) и Сасу Салин (Уникаха). Финландците впрегнаха всички средства в пропагандата за “освобождаването” на двете си звезди, в това число и политически такива.

Спортният министър на страната Сампо Терхо е изпратил писмо както до президента на Барса Джосеп Мария Бартомеу, по този начин и до клубното управление на тима от Малага, молейки за позволение по отношение на присъединяване на двамата водачи в квалификационните мачове, които опълчват Финландия на България и Чехия.

“За една 5-милионна нация като нашата е извънредно значимо да бъде на конкуретно равнище в интернационалните мачове, когато става дума за спорт като баскетбол”, написа Терхо, чиято молба обаче евентуално няма да бъде задоволена нито от Барса, нито от Уникаха.

Каталунците, които пуснаха Александър Везенков, излизат против Макаби (Тел Авив) в Евролигата през днешния ден и Петери Копонен ще бъде в състава на Сито Алонсо за този мач. Теоретично e допустимо Копонен да лети за България непосредствено след мача или на следващия ден, само че първо се нуждае от “да” от клубния си тим.

Участието на Салин пък на процедура е невероятно, тъй като Уникаха играе с ЦСКА (Москва) на следващия ден от 21:45 часа българско време, а срещата сред България и Финландия също е на следващия ден, само че от 19:00 часа в “Арена Ботевград”. Андалусийците са декларирали, че Салин самичък може да вземе решение, само че в случай че не се появи в Малага за срещата с съветския отбор, ще бъде санкциониран. Всички дерби мачове от баскетболната Евролига се излъчват онлайн по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР