България отново навлиза в предизборен режим. Традиционно bTV предоставя напълно

...
България отново навлиза в предизборен режим. Традиционно bTV предоставя напълно
Коментари Харесай

Нинова: Европа не може да продължи да съществува в този вид

България още веднъж навлиза в избирателен режим. Традиционно bTV дава изцяло безплатно ефирно време за предизборни участия в настоящите си излъчвания, с цел да даде опция на своите фенове да създадат осведомен избор на идните Избори 2 в 1 на 9 юни.

В рамките на 3 седмици в " 120 минути " ще забележим визията за България и Европа на ръководители и заместник-председатели на партии съгласно парламентарното посланичество на политическите обединения в 49-ото Народно заседание или съгласно социологическите данни на организациите, с които bTV работи.

„ Ние сме достоверната лява партия “, сподели в предаването „ 120 минути “ ръководителят на БСП Корнелия Нинова.

Тя уточни, че докато БСП е била в ръководството, са признати обществени политики като безвъзмездни детски градини, увеличени пари за майчинство на втората година, по-ниски налози за работещи млади фамилии с деца, 200 лв. ваучери за храна на служащи, минимална заплата, която е 50% от междинната, 30% нарастване на пенсиите.

„ Това е БСП и това е лява политика. Нека гласоподавателите да преценят по дейностите, а не по декларациите, че някой е ляв. В „ Левицата “ главният участник е АБВ. Партията беше в коалиция с ГЕРБ. След локалните избори Ваня Григорова даде обещание да увеличи заплатите на работещите в превоза в София, само че първата ѝ работа беше да увеличи личната си заплата от 1000 на 6 хиляди лв.. Това не е ляво “, разяснява Нинова.

„ Докато бяхме в ръководството, БСП управляваше Министерството на стопанската система и промишлеността. Много съществено оздравихме държавните предприятия и изведохме България преди всичко по промишлен напредък в Европа. Месеци след рухването на кабинета „ Петков “, в който участвах, стартира прекачване на всички държавни задължения към неправителствени организации. Част от обществените грижи се трансферираха към неправителствени организации “, добави ръководителят на БСП.

„ В листата ни за евроизборите има и доста младежи. Румен Гечев е специалист, икономист, финансист, взе участие в интернационалните организации, почитан интернационално икономист. Може да съставлява българския народен интерес безусловно почтено “, изясни тя.

По думите ѝ евродепутатът Цветелина Пенкова е в листата на БСП и обезпечава последователност. Нинова разяснява и издигането на Елена Йончева като претендент за евродепутат от ДПС:

„ Знаех авансово зависимостите и позициите на Елена Йончева за войната, за Истанбулската спогодба, гласуванията ѝ в Екологичен потенциал, които бяха в прорез с тези на БСП. Под зависимости имам предвид КТБ. Излезе, че е наказана за данъчни неплащания към Национална агенция за приходите на офшорна компания. Зависимите хора са комфортни в политиката “.

„ Петър Витанов и Сергей Станишев изпратиха мотивационни писма за какво би трябвало да са евродепутати от БСП – убийте ме, това не го разбирам. Можеш ли да посветиш политическия си живот на това да хулиш с години наред партията, която те е направила евродепутат, а най-после да пишеш, че искаш да си лидер на листата “, добави Корнелия Нинова.

„ Не мисля, че Европа може да почине, само че мисля, че не може да продължи да съществува в този тип. Трябва да бъде изменена. Крайностите, изповядвани от европейския хайлайф, би трябвало да бъдат изменени – от Зелената договорка до незачитането на националните ползи на обособените членки. Предстои разискване решенията да се вземат не с единогласие, а с болшинство – това е рискова наклонност, тъй като някоя от страните ще останат в периферията и други страни ще вземат решение ориста на българския народ “, сподели още ръководителят на БСП Корнелия Нинова. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР