Доживотен затвор за полицая обвинен в предумишлено убийство. Решението на

...
Доживотен затвор за полицая обвинен в предумишлено убийство. Решението на
Коментари Харесай

Доживотен затвор за барикадиралият се полицай, обвинен в предумишлено убийство

Доживотен затвор за служителя на реда упрекнат в преднамерено ликвидиране. Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно. Венцеслав Караджов е приет за отговорен за това, че преднамерено умъртвил родителите си с особена свирепост и с користна цел.

В претекстовете си висшите съдии установяват, че въз основа на доказателствата е достигнато до извод, че родителите на подсъдимия са убити след 19:00 ч. на 15.05.2016 година, като Апелативният съд е приел, че причинител на действието е точно Венцеслав Караджов.

Доживотен затвор за служителя на реда

Доживотен затвор за барикадиралият се служител на реда, упрекнат в преднамерено ликвидиране 23.05.24 17:49 Украински дронове още веднъж са в небето над Татарстан, оповестена е паника в петролната рафинерия „ Танеко “ (ВИДЕО) 23.05.24 17:28 На а 21 юни продължава делото за гибелта на 15-годишния Филип 23.05.24 16:48 Полша разгласи усилване на сигурността на летището, откъдето се доставя оръжие за Украйна 23.05.24 16:42 Путин позволи потреблението на американска благосъстоятелност за компенсиране на вреди от Вашингтон 23.05.24 16:22

Решението на съда е взето след разбор на показанията на брачната половинка на подсъдимия Венцеслав Караджов инеговата тъща. Освен това са получени и записи на диалози, извършени сред обвинения с малолетния му наследник.

От следствието излиза наяве, че при убийството е употребен ауспух, подложен на револвера. Отсъствието на следи от подсъдимия на местопроизшествието, с които е разрушена вратата се изяснява с това, че, обвиненият Венцеслав Караджов е взел ограничения да не остави такива.

SafeNews напомня, че Венцислав Караждов се барикадира в дома си преди дни. На място в дома му имаше  полицейски екипи и психолози, които се опитваха да го убедят да излезе.

Присъдата на някогашния чиновник на реда беше доказана в четвъртък.

Мъж се барикадира в София в края на 2023 година, полицията го изведе безвредно. 52-годишен, с влошено психологично здраве, провокирал наводняване в жилищна постройка на бул. „ Патриарх Евтимий “, хвърлял предмети през прозореца на жилището си и заплашвал да постави завършек на живота си като скочи от шестия етаж.

Два часа били нужни на пристигналите на място чиновници на реда и психолозите от Института по логика на психиката на МВР  да изведат барикадиралия се в жилището мъж, койтое оказал опозиция, а след това е задържан.

Последният случай на барикадирал се беше от санданското село Вълково на 13 октомври 2023 година. Тогава мъж простреля човек и държа заложници в къща. Мъжът, който държа като заложници две дами в продължение на часове в село Вълково, предаваше близо два часа онлайн отстрани в обществените мрежи какво се случва в къщата.

Източник: NOVA

Още вести четете в: Крими & Темида, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР