Нов участник в схемите на дясната ръка на Мартин Божанов-Нотариуса,

...
Нов участник в схемите на дясната ръка на Мартин Божанов-Нотариуса,
Коментари Харесай

Нов участник в схемите на дясната ръка на Мартин Божанов-Нотариуса, Петър Ангелов-Пипо! Коя е Нина „Комисионната“?

Нов участник в схемите на дясната ръка на Мартин Божанов-Нотариуса, Петър Ангелов-Пипо! Коя е Нина „ Комисионната “? В тъмните улици на българския заможен пазар, едно име се издига над останалите със скоростта на метеор: Нина Влахова-Корбиер, по-известна като Нина „ Комисионната “. Разкрита е като нова участничка в схемите на Петър Ангелов – Пипо, дясната ръка на Мартин Божанов – Нотариуса.

От години тази харизматична, само че застаряваща брокерка върти далавери с парцели, употребявайки съмнителни документи и ловко завишавайки цените на услугите за нищо неподозиращите задгранични и локални клиенти, които търсят вложения в българската столица.

Нов участник в схемите на дясната ръка на Мартин Божанов-Нотариуса, Петър Ангелов-Пипо! Коя е Нина „ Комисионната “? 12.06.24 21:09 Дете оставено без контрол се удави в басейн в Черноморец 12.06.24 21:06 Божидар Банов: Много неточности направихме 12.06.24 20:26 Александър Димитров пред SafeNews: Служебният кабинет остава 12.06.24 20:09 Порой и градушка с размерите на орех се изсипаха над Велико Търново и Левски (ВИДЕО) 12.06.24 20:07

Историята на Нина “Комисионната ”, е изложение за лакомия, корупция и машинация, което наблюдава нейния път от непретенциозен шеф в администрацията до върховете на имотния пазар. След като беше уволнена от Американското посолство заради корист с документи, Нина не се отхвърля от упоритостите си за власт и благосъстояние.

Тя не губи време и влиза в личен бизнес с французина Жил Корбиер, който скоро става неин брачен партньор, дружно основават организация за недвижими парцели „ Булфра “ с ЕИК 205718113. Благодарение на връзките му с задгранични вложители, тя ловко употребява неговия обществен капитал, с цел да притегли още клиенти и да разшири своята мрежа от лъжливи интервенции. Нина и Жил основават блестяща фасада на триумф и благосъстояние, което им разрешава да заблуждават даже най-предпазливите вложители.

С поддръжката на Пипо и Нотариуса, Нина стартира да ползва все по-сложни схеми. Тя изобретателно манипулира пазара, като употребява съмнителни документи за сделки и провежда покупко-продажби със съществени пари под масата. Нейните съществени жертви са нищо неподозиращи задгранични и локални жители, които се оказват въвлечени във финансови афери, от които мъчно могат да се измъкнат без обилни загуби. Успява да оплете в мрежите си и нови жертви, с които да си измие ръцете, поставяйки ги на предна линия във компаниите с нейно присъединяване.

Освен общоприетите имотни покупко-продажби със съмнителни „ завети “ и пълномощни, Нина вкарва и сложни услуги по ръководство на парцели и организация на довършителни ремонтни действия. Тя завишава цените на крайните услуги неведнъж, като по този метод усилва своята облага на гърба на клиентите си. Освен това, тя постоянно укрива информация по отношение на отговорностите на парцелите към Етажната благосъстоятелност и страната, което води до съществени финансови последствия за притежателите, които без да подозират, подхранват нейната лакомия с тлъсти комисионни „ под масата “.

След гибелта на Жил, към този момент остарялата Нина изпада във финансов колапс, изразходвайки всичките му спестявания за персонална полза и лишавайки от завещание децата му от предходен брак. Финансовите проблеми я тласкат да търси все по-рисковани способи за облага. Тя стартира да употребява своите поверени парцели за кратковременен наем и “почивки ” с компаньонки, като в същото време, благодарение на Пипо, се впуска в организирането на оргии и суинг празненства в “празните ” жилища. Това освен поддържа нейния висок стандарт на живот, само че и я утвърждава като основна фигура в подземния свят на София.

 

Въпреки възходящото неодобрение и съмнения, Нина “Комисионната ” продължава да се движи високо в обществените и икономическите кръгове на столицата. Тя е умела в потреблението на своите връзки в подземния свят, с цел да обезпечи отбрана и да заобикаля правните последствия от своите дейности. Особено след гибелта на брачна половинка си, Нина съумява да се докопа до властта в един от първокласните комплекси, където стартира да взима еднолични решения за ръководството на общите площи и запаси, постоянно в огромен спор на ползи. Тя употребява своите позиции с цел да прикрива дейностите си и да заблуждава нищо неподозиращите непознати и локални жители, които влагат в парцелите й.

С течение на времето, Нина “Комисионната ” съумява да натрупа обилни средства от комисионни, взети на ръка от компаниите, работещи в същите тези комплекси където ръководи първокласни парцели, поддържайки външен тип на правда и надеждност.

Нина освен, че е занаятчия в операциите с имотни покупко-продажби, само че също по този начин е известна със своите застрахователни измами. Тя постоянно основава сюжети на измислени грабежи в ръководените от нея парцели и провежда обири на скъпи коли, които се заявяват като изчезнали, с цел да се събират застрахователни награди. Тези дейности водят до големи облаги, които разрешават на Нина “Комисионната ” да продължава своите интервенции, макар все по-нарастващото внимание от страна на правоприлагащите органи.

Въпреки че приходите й са обилни, заявените суми надалеч не дават отговор на нейния висок стандарт на живот, което поражда още въпроси и подозрения по отношение на източниците на нейното благосъстояние. С всяка минала година, обвиняванията против Нина се усилват, като прибавят още страници към нейната престъпна хроника. Тя продължава да бъде една стъпка напред пред закона, доказвайки, че даже в света на справедливостта, с верните връзки и задоволително запаси, е допустимо да се избегнат следствията за ужасяващите дейности, които са осъществени.

Разследването, извършено от журналистически екип, разкрива дълбочината на нейната корупция и връзките й с подземния свят. Въпреки че правосъдните органи се пробват да я привлекат към отговорност, тя ловко употребява всяка опция за оттегляне и продължава своята активност. Репортажите за нейните измами с недвижими парцели, застрахователните измами и скандалните проведени празненства стават гореща тематика в медиите, което прави Нина “бъдеща клиентка на Национална агенция за приходите ” и “бъдеща другарка на прокуратурата ”, само че към момента отвън хватката на закона.

С течение на времето, журналистическите следствия и правните процедури не престават да разплитат мрежата на измамите към Нина Корбиер. Нейното име остава синоним на корупция и машинация в българския бизнес пейзаж, а истината за нейната империя остава скандал, който занапред следва да раздруса обществото до основи.

Източник: mutrinews.com

Още вести четете в: Крими & Темида За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР