България очаква своевременна подкрепа от своите съюзници за съхраняване на

...
България очаква своевременна подкрепа от своите съюзници за съхраняване на
Коментари Харесай

Президентът: България очаква своевременна подкрепа от съюзниците за модернизация на армията

България чака своевременна поддръжка от своите съдружници за запазване на отбранителния потенциал на Българската войска и рационализация на въоръжените си сили. Това е декларирал президентът Румен Радев на срещата си през днешния ден с ръководителя на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер, оповестяват от прессекретариата на президента.

Радев и Бауер са разискали рисковете и заканите пред сигурността, произлизащи от войната в Украйна, както и подхванатите ограничения за повишение на възпиращия и защитителен капацитет на източния фланг на Алианса.

Румен Радев е изразил високата си оценка за поддръжката, която Нидерландия оказва за защитата на българското въздушно пространство, както и за отличното взаимоотношение на българския контингент в границите на образуването и подготовката на батальонната бойна група на Алианса на територията на България.

Обща е била позицията, че динамичните промени в средата за сигурност изискват преосмисляне на метода, по който европейските страни-членки на Алианса влагат в отбранителни си качества. Президентът Радев е призовал за превъзмогване на разделянето в границите на НАТО на страни-производители и страни-купувачи, като се пристъпи към взаимното създаване и внедряване на отбранителни технологии и съоръжение, опция за което дава механизмът DIANA. Това е и най-прекият път към реализиране на оперативна съгласуемост сред обособените страни-членки в Алианса, е подчертал президентът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР