България няма споразумение за снабдяване на Украйна с оръжие. Подобно

...
България няма споразумение за снабдяване на Украйна с оръжие. Подобно
Коментари Харесай

Каракачанов: Не съм чул страна членка на НАТО да се готви да се намеси в конфликта

България няма съглашение за доставяне на Украйна с оръжие. Подобно решение може да бъде взето от държавното управление и Народното събрание. Това сподели пред Българска национална телевизия някогашният министър на защитата Красимир Каракачанов.

" България има съглашение в обществената сфера с украинското Министерство на защитата, с което можем да приемем ранени бойци и жители и да ги лекуваме у нас. Това за оръжие звучи много благородно, само че надали имаме какво толкоз да им дадем.

Това, което те имат, имаме и ние. Каските и бронежилетките се закупуват. България беше принудена да унищожи част от военното си произвеждане. Военните ракети " Стрела " бяха спрени, с цел да може да купуваме външна продукция.

Трябва да бъдем със съзнанието, че превъоръжаването на армията би трябвало да става с български военно-промишлен комплекс, съобщи Каракачанов.

" Въпросът за износа на оръжия е политически. Има си коалиция. Решението би трябвало да се вземе от държавното управление. Не става въпрос да помагаш на хора, а за оръжие ", съобщи някогашният министър на защитата.

Според него Украйна беше оставена да се оправя сама със личните си сили.

" Аз не съм чул страна членка на НАТО да се готви да се намеси в спора ", посочи Каракачанов.

И добави, че малко страхливо се приказва по въпроса какъв брой българи има в Украйна.

" В Украйна живеят най-малко 300 хиляди българи, до половин милион. Българин е друг, който има български паспорт. В света към нас живеят милиони българи, които нямат паспорт, само че са етнически българи. И би трябвало да им помогнем. Заедно с всички, които бягат от войната ", акцентира Каракачанов.

Той добави, че войната поражда филантропична рецесия. А това е население, близко по вяра и просвета до нас.

Каракачанов счита, че не повече от 25-30% от всичко, което се оповестява в последните дни, е достоверно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР