Миналата година Spotify проведе експеримент и ограничи достъпа на някои

...
Миналата година Spotify проведе експеримент и ограничи достъпа на някои
Коментари Харесай

Spotify започва да блокира достъпа до текстовете на песните за потребителите на безплатното ниво – вече само чрез платен абонамент

Миналата година Spotify организира опит и ограничи достъпа на някои консуматори на безплатната версия на услугата до текстовете на песните. След няколко месеца проби компанията е подготвена да вкара това ограничаване за по-широк кръг консуматори, оповестява androidauthority.

Така че занапред нататък потребителите, които желаят да виждат текстовете на песните, до момента в който слушат дадена ария, би трябвало да платят абонамента Spotify Premium. През последните дни няколко консуматори на Reddit писаха за новите ограничавания на Spotify и показаха разочарованието си от сходни стъпки от страна на компанията. Функцията, която беше безвъзмездна в продължение на години, в този момент изисква от потребителите да заплащат месечна такса.

Макар че блокирането на достъпа до текстовете на песни посредством заплатен достъп има своя бизнес смисъл, то може да отблъсне потребителите. Разширяването на рестриктивните мерки до безплатното равнище последователно прави услугата неизползваема. Като се пробва да накара повече консуматори да се записват за Spotify Premium, компанията рискува да ги отблъсне към конкуренцията, която не е въвела сходни ограничавания.

В момента Spotify към този момент лимитира потребителите на безплатната версия на услугата до единствено шест прослушвания на песни на час. Има и още – определените творби се започват в инцидентен ред. В резултат на това безплатното равнище работи като самобитно радио, върху което потребителите имат напълно дребен надзор. В същото време безплатният проект на YouTube Music разрешава безграничен брой прослушвания, съдържа текстовете на песните. Там рекламите към момента могат да бъдат прескачани. А и потребителите не получават разбъркани плейлисти.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР