България носи отговорност и за непрекъснатия транзит към страните от

...
България носи отговорност и за непрекъснатия транзит към страните от
Коментари Харесай

Москва не вижда заплаха за транзита на руски газ през България в Сърбия

България носи отговорност и за непрекъснатия пренос към страните от Европейски Съюз

"Москва разчита, че преносът на съветски газ през България в Сърбия няма да се сблъска с проблеми и към този момент не вижда сигнали за утежняване на обстановката по този въпрос ", съобщи посланикът на Русия в БелградАлександър Боцан-Харченко по телевизионния канал "Россия -24 ", заяви ТАСС, представена от.

"Разбира се, такива връзки, които сега в този момент имаме с България, не могат да провокират оптимизъм, огромна убеденост и успокоение, това е реалност. Но все пак към този момент ние не следим някакви материални предпоставки и индикатори, по тази причина разчитаме, че преносът ще продължи и доставките на газ ще тръгнат стабилно в тези размери, които са планувани в контракта ", сподели дипломатът. Той акцентира, че актуалната обстановка в руско-българските връзки провокира угриженост в Москва и Белград, и основава нервна атмосфера.

"Всичко е доста несигурно и неустойчиво, ние разбираме за какво. Но без значение от това нито един факт към този момент не приказва за това, че преносът може ненадейно да бъде преустановен ", добави посланикът. По думите му сръбската страна взима под внимание отговорностите на София към Белград, само че България носи отговорност и за непрекъснатия пренос към страните от Европейски Съюз. Прекъсването на преноса от България в тази посока ще значи огромен проблем и несъблюдение на българските отговорности освен във връзка с Сърбия, Русия, само че и в границите на Европейския съюз, изясни Боцан-Харченко.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР