България изразходва 1,4 на сто от брутния вътрешен продукт (БВП)

...
България изразходва 1,4 на сто от брутния вътрешен продукт (БВП)
Коментари Харесай

България изразходва 1,4 на сто от БВП за отбрана

България изразходва 1,4 на 100 от брутния вътрешен артикул (БВП) за защита. Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов в коридорите на срещата на министрите на защитата от НАТО, представен от Българска телеграфна агенция.

"Решението на пакта за съдействие с Европейски Съюз за развиване на инфраструктура с двойно предопределение не касае спомагателни разноски за нашата страна. Става дума за превъзмогването на законодателни спънки пред бързото придвижване на военни сили в Европа. По отношение на България не виждам нужда от спомагателни разноски ", сподели вицепремиерът.

Каракачанов съобщи също, че България не би трябвало да губи позициите си като страна производител на атомна електрическа енергия. "От водеща страна, сега изоставаме, а след 15 години от експортьор ще се превърнем във вносител на електрическа енергия, уточни той. Проектът за АЕЦ "Белене " постоянно е бил защитаван от мое име и от името на партията, която съставлявам. Мисля, че държавното управление откри вярно решение, което предложи на Народното събрание и Народното събрание през вчерашния ден го утвърди ", добави вицепремиерът в отговор на въпрос.

"Въпросът с АЕЦ "Козлодуй ", даже да се удължи още срокът на реакторите, има край. От монополист експортьор на електрическа енергия на Балканите, ще се превърнем в потребител. Защо - тъй като има някакви политици, бих ги нарекъл "псевдополитици ", в България, които чисто идеологически, без да разсъждават за ползите на страната, си играят на леви и десни, на русофили и русофоби, и по този метод търсят евтини политически дивиденти ", разяснява Каракачанов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР