България изпрати първия ТИР с минерална вода в помощ на

...
България изпрати първия ТИР с минерална вода в помощ на
Коментари Харесай

България изпрати ТИР с минерална вода в помощ за Хърватия

България изпрати първия ТИР с минерална вода в помощ на потърпевшите при земетресенията в Хърватия, оповестиха от Министерството на стопанската система.
Министър Лъчезар Борисов участва на изпращането на първия ТИР с минерална вода, който бе претрупан през днешния ден от складовете на Българския червен кръст /БЧК/ в село Лозен, и е предопределен за потърпевшите от земетресенията в Хърватия. След Нова година ще бъдат изпратени още три ТИР-а с вода. По думите на министъра, в съгласуваност с БЧК, се обезпечават и кревати и ел.радиатори за потърпевшите.
Министърът е показал, че през вчерашния ден са извършени незабавни съвещания, координирани от вицепремиера Екатерина Захариева, дружно с БЧК. На молба за подпомагане са се отзовали и от бизнеса - от Асоциацията за безалкохолни питиета и от транспортния отрасъл.
С Решение на Министерския съвет се отпускат и 100 000 евро финансова помощ за възобновяване на две емблематични здания в Хърватия, които са разрушени след мощното земетресение, и които са свързани с българската история, е припомнил министърът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР