България и Турция започват работа за намаляване на времето при

...
България и Турция започват работа за намаляване на времето при
Коментари Харесай

България и Турция с обща реформа в държавните железници

България и Турция стартират работа за понижаване на времето при прекосяване на влаковете през граничните пунктове. Това стана ясно на среща сред вицепремиера по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев с генералния шеф на Турските държавни железници Хасан Пезюк.

В рамките на полемиката двете страни показаха общо мнение, че от значително значение е увеличението на стокооборота, което ще докара до развиване на стопанските системи на България и Турция.

В диалозите с турската делегация заместник-министърът на превоза и известията Красимир Папукчийски акцентира, че е належащо предпочитано да се даде подтик на интермодалните влакове, което ще разреши доходност в периодите на доставки. Той моли за ускорение на дейностите по плана за трансграничното съдействие и транспортният кулоар по направлението изток-запад.

„ В момента двете железопътни администрации на България и Турция работят за увеличение броя на машините до 24 влака на денонощие, преминаващи през граничните преходи “, сподели Папукчийски.

Той означи, че новият железопътен граничен преход сред двете прилежащи страни по линията Ямбол - Лесово - турска граница ще отговори на потребностите на пазара и ще облекчи трафика през съществуващия железопътен преход Свиленград – Капъкуле. Папукчийски уточни още, че българската страна работи интензивно по модернизирането на железопътната инфраструктура по направлението сръбска граница – София – Пловдив – турска граница.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР