България гони 70 руски дипломати. Новината обяви вчера премиерът в

...
България гони 70 руски дипломати. Новината обяви вчера премиерът в
Коментари Харесай

Радан Кънев: Всяка страна е в правото си да отстранява чужди граждани

България гони 70 съветски дипломати. Новината разгласи през вчерашния ден министър председателят в оставка Кирил Петков. Темата разяснява пред Нова тв евродепутатът Радан Кънев.

„ Всяка страна, на база на работата на службите си, е в правото и задължението си да отстранява непознати жители, които подозира в дейности против нея. Когато тези хора са дипломати и се употребяват със съответния имунитет, против тях не може да има правосъдно гонене и те просто се отстраняват от държавата”, изясни той.

Според него прекалено много пъти сме били очевидци на нападателна непозната интервенция в българската политика и стопанска система.

„ Този вид ограничения против задграничен шпионаж - тъй като изгонването на дипломати в такава численост е мярка против задграничен шпионаж, се взимат на база на непублична, дипломатическа и най-много информация от службите. Няма по какъв начин тя да бъде обществена. Това са хора с имунитет и точно по тази причина се подхваща такава мярка, а не се води обществен развой, например”, сподели Кънев.

Относно коментара на Корнелия Нинова, че е срещу изгонването на съветските дипломати и дали това би довело до отдръпване от опитите за сформиране на държавно управление, евродепутатът разяснява: „ Не може непознатият шпионаж да бъде фактор в нашия политически живот и се надявам, че Нинова го схваща отлично. Иначе би било обезпокоителен знак”.

Запитан какви са разновидностите за излаз от политическата рецесия сега, той отговори: „ Перспектива за това в близкото бъдеще нямаме. За да не затънем в доста по-дълбока политическа рецесия и вероятно - в институционален разпад, ние би трябвало да избегнем предварителните избори”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР