България е изправена пред непосредствената опасност до 3-4 години да

...
България е изправена пред непосредствената опасност до 3-4 години да
Коментари Харесай

ТРАГЕДИЯ: До 3-4 години оставаме без енергетика

България е изправена пред непосредствената заплаха до 3-4 години да остане безусловно без сектор „ енергетика “ поради политическите безчинства на ръководещите.

Това предизвести един от създателите на българската фондова борса Виктор Папазов, който написа следното:

Малко повече информация за американската нуклеарна енергетика.

– Последният въведен в употреба атомен реактор е вторият енергоблок на Watts Bar в Тенеси.

– Предпоследният енергоблок е бил въведен в употреба през 1996 г отново в същата централа.

През този интервал американските производители се пробват да се закрепят на интернационалните пазари.

През 2007 Уестинхауз подписва контракт за желание за строителство на четири блока АР-1000 в Китай. Трябвало е да бъдат въведени в употреба през 2013, само че съумяват едвам 5 години по-късно.

За този реактори има подписани контракти с Полша, а също и с Индия за 6 реактора, само че строителство към този момент не е стартирано на никое място, камо ли да има някакви периоди.

Да знаете с какви „ експерти “ и строители на АЕЦ ни заблуждават.

Без енергетика няма никаква стопанска система и даже интернет. Когато загасне тока и тези млади българчета, които работят на ишлеме с мозъците си за непознати компании и се фукат, че били IT-та и те ще останат без работа.

Реклама

Тези, които имат намерение да бастисат реакторите на Белене правят национално изменничество и обричат децата и внуците ни на бедност и връщане в средновековието. И не, не съм апокалиптичен. Ето ви жестоко сметката:

– господин Асен Василев подписа закриването на топлоцентралите в Марица изток през 2026, което е след три години. Отпадат 40% от потенциала.

– АЕЦ дава към 30-35%. Но служебното държавно управление подписа в пети блок на АЕЦ да се употребява американско гориво, което на процедура ще го извади отвън строя.

– ПАВЕЦ Чаира беше саботиран и също е отвън строя, а той беше голяма батерия, която да съхранява ток от АЕЦ и слънчеви и вятърни мощности.

Накратко, единствено след 3-4 години, съществува напълно действителна заплаха да изпаднем в тежък недостиг на електрическа енергия, което от своя страна ще докара до тежък колапс на актуалния ни метод на живот.

Да не кажете, че не сте били предизвестени.

Кой схванал, схванал.

От фейсбука на Виктор Папазов, стопански консултант към ПГ на „ Възраждане “. Заглавието е на редакцията на Narod.bg

През 1991 година Виктор Папазов поставя основите на Българска фондова борса. След приемането на Закона за скъпите бумаги, фондовите тържища и капиталовите сдружения през 1995 година, сполучливо осъществя обединяването на пет районни фондови тържища в БФБ. Той е един от основателите на Централен дeпозитар АД, къдeто е зам.-председател на съвета на шефовете от 1996 до 2006 година

Виктор Папазов е стопански консултант към парламентарната група на Възраждане в 47-то Народно заседание.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР