Българите харчат най-много за храна и безалкохолни напитки - 20,7

...
Българите харчат най-много за храна и безалкохолни напитки - 20,7
Коментари Харесай

У нас 20,7% от общите разходи на домакинствата са за храна и безалкохолни напитки

Българите харчат най-вече за храна и безалкохолни питиета - 20,7 на 100 от общите разноски на семействата са за това перо.

Следват 20% разходи за поддръжка на жилището и заплащане на сметките за вода и ток, газ и други горива. Това сочат най-новите данни на Евростат за 2020 година, представени от БНР.

За съпоставяне - приблизително в Европейския съюз семействата харчат най-вече за жилищните и режийните разноски - 27,5 на 100, а за храна и безалкохолни заделят 14,8 %.

Третото перо, което у нас гълта най-вече от общите разноски на семействата, е превозът - неговият дял е 11,7 на 100 при приблизително 11,6% в Европейския съюз.

За заведения за хранене и хотели българските семейства заделят 4,9 на 100 от общите си разноски, а за алкохолни и тютюневи произведения - 5,7%. За съпоставяне - приблизително по тези индикатори европейските жители в Съюза заделят надлежно по 6 и 4,4%.

Данните сочат, че най-големите разноски за храна и безалкохолни питиета са на семействата в Румъния с дял от 26,4 на 100 от общите им разноски, като по този индикатор България е на пето място измежду страните членки на Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР