Много българи тази година предпочетоха да пътуват в чужбина по

...
Много българи тази година предпочетоха да пътуват в чужбина по
Коментари Харесай

Ръст на пътуванията в чужбина за празниците - кои са водещите дестинации

Много българи тази година избраха да пътуват в чужбина по време на почивните дни. Основната част от тях избраха европейски градове, оповестяват от онлайн платформата за образуване на пътувания - eSky.bg. Виена, Рим и Барселона са най-предпочитаните дестинации от българите за майските празници.

Виена се откроява като най-предпочитаната дестинация за пътешестване към Великден, като междинната цена на двупосочен самолетен билет е към 133 евро. Рим е най-търсената дестинация за 24 май, като междинната цена на самолетен билет в двете направления е към 132 евро.

Около 15 на 100 от сънародниците ни избират Барселона за своето майско премеждие. За Великден българите прекарват там приблизително по 5 дни и заплащат по 219 евро за самолетен билет. От анализите излиза наяве, че малко странствуване в Барселона към 24 май излиза по-изгодно и цената на двупосочния самолетен билет е 131 евро.
 Криза в небето: Не доближават самолети, а летните пътувания ще са на рекордни равнища
Криза в небето: Не доближават самолети, а летните пътувания ще са на рекордни равнища

Въздушните превозвачи харчат милиарди за поправки на остарели самолети и обезпечаване на машини от лизинг

Друга обичана дестинация е Милано, като него избират 14% от българските пътешественици. За великденско пътешестване в столицата на модата българите заплащат приблизително по 148 евро и прекарват по 7 дни. Цените на двупосочните билети са относително по-евтини за дългия уикенд към 24 май - към 87 евро. Следващи в класацията са Будапеща, посетена от 11% и Париж, посетен от 10 на 100. Средната цена на двупосочен самолетен билет до Будапеща е 96 евро, а до Париж - 240 евро.
 Виена, Австрия
Източник:

Виена, Австрия

Пътуваме и в България

Благодарение на високите температури, уикенд почивките на планина или на село в страната се " задействаха " още при започване на април, като Великден се обрисува като рекорден за туризма ни от 2019-а година насам, разяснява пред БНР Константин Занков, специалист в туризма.

" Ние чакаме доста интензивни пътешествия на българите главно в България. Преобладаващ е изборът на нашите спа и планински курорти, както и на Черноморието ни ", съобщи Занков.

Туроператорите чакат общо пътуванията да са сред 900 хиляди и 1 милион в интервала на празниците, сред 1 и 10 май. Това значи, че към 800 хиляди наши сънародници пътуват в България и още близо 150 хиляди избират чужбина. 
 Румъния пуска пряк трен от Букурещ до София и Варна за лятото: Колко ще костват билетите за 10-часовите пътувания?
Румъния пуска пряк трен от Букурещ до София и Варна за лятото: Колко ще костват билетите за 10-часовите пътувания?

Между 14 юни и 14 октомври 2024 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР