За да предоставят качествено заплатените от туристите услуги, екскурзоводите, с

...
За да предоставят качествено заплатените от туристите услуги, екскурзоводите, с
Коментари Харесай

Качествената туристическа услуга за потребителите изисква професионална квалификация

За да дават качествено заплатените от туристите услуги, екскурзоводите , с които туроператорите и/или туристическите сътрудници подписват контракти за реализирането на своята активност, би трябвало да имат нужната подготовка . Един експерт се построява с приемането на съответното обучение и практическа подготовка, което се удостоверява с сполучливо положени изпити и издаването на документи за притежаването на въпросната подготовка от законни органи.

Позицията е на онлайн платформата „ Ние, потребителите “, а мотив за нея стана дебатът към „ новите “ правила за екскурзоводите и условията за тяхната професионална подготовка.

По смисъла на Закона за отбрана на потребителите туроператорите и турагентите са търговци и заради това те са длъжни да ползват само практики , които не опонират на условието за почтеност и професионална подготвеност. Съгласно Закон за защита на потребителя, „ почтеност и професионална подготвеност “ е степента на специфични знания, умения и грижи, които може да се чака да бъдат притежавани и проявени от търговеца по отношение на потребителя според почтените пазарни практики и/или правилото за почтеност в областта на активност, упражнявана от търговеца.

Следва да се има поради, че някои от недоволствата на туристите при проведени пътувания с обща цена са свързани точно с непрофесионалната работа на екскурзоводите.

Само преди дни до „ Ние, потребителите “ бе изпратена тъжба от консуматори , които са останали недоволни от неналичието на езикови знания и информация за забележителностите при пътешестване по стратегия: Виетнам – Камбоджа.

Потърпевшите туристи споделят, че в офертата за пътуването категорично е посочено, че пакетната цена включва „ Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език. “

„ С групата бе изпратен лидер със едва притежаване на британски език и без преводачески умения. Дамата не познаваше страната, нямаше базови знания за района и не беше осведомена с програмата. Без опит, обучение и знания, нужни за сходна позиция. Тя самата призна пред нас, че не приказва добре езика и става заран в 5 часа, с цел да чете за идните забележителности “ , гласи недоволството.

Министърът на туризма Евтим Милошев: За да имаме туристи би трябвало повече да се усмихваме

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР