Българинът Радослав Стойчев завърши на престижното 14-о място при дебюта

...
Българинът Радослав Стойчев завърши на престижното 14-о място при дебюта
Коментари Харесай

Радослав Стойчев на 14-о място на Световното по модерен петобой за младежи

Българинът Радослав Стойчев приключи на влиятелното 14-о място при дебюта си на Световно състезание по съвременен петобой за младежи до 21 години, което се състоя в полския град Зелона Гура.

19-годишният Стойчев приключи с 1443 точки във финала. Той поведе в класирането след фехтовката, след което се задържа в челото и по трасето на конния спорт, само че в плуването и в последната комбинирана дисциплинираност (lаser run - тичане и стрелба) той беше най-бавен и това го лиши от по-призово класиране. 

Шампион стана унгарецът Михай Колесар с 1516 точки. Той изпревари единствено с 4 точки любимеца Мохамед Елгенди (Египет), международен вицешампион за мъже от Александрия 2022. С бронза се окичи Лео Борие (Франция) с 1504 точки

На Европейското състезание по биатъл ( плуване и бягане), триатъл(плуване, тичане и стрелба) и  комбинирана дисциплинираност тичане със стрелба( laser run) - това са дисциплините предхождащи модерния петобой, за по дребните възрасти.

Българските състезатели взеха следните призови места:

Йордан Цветанов до 17 години- 3 място  - биатъл

Томас Григотов до 15 години - 7 място биатъл,  3 място триатъл и 4 място на тичане със пукотевица - комбинирана дисциплинираност

Христо Коев до 11 години - 5 място биатъл

Виктория Гроздева до 13 години- 5 място биатъл.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР