Българинът няма да се възстанови навреме за квалификацията в Истанбул

...
Българинът няма да се възстанови навреме за квалификацията в Истанбул
Коментари Харесай

Травма спря Назарян към Олимпиадата в Париж

Българинът няма да се възвърне в точния момент за квалификацията в Истанбул
Едмонд Назарян няма да се бори на Олимпийските игри в Париж тази година, откакто не съумя да се възвърне в точния момент за последната подготовка в Истанбул. Схватките стартират в четвъртък, 9 май, а българският национал не съумя да си завоюва квота на международното състезание и пропусна първата подготовка в Баку през предишния месец.

Назарян отпада поради инфектиране на остаряла контузия, а на негово място на 60 кг ще се бори Недялко Петров, който завоюва пето място на европейското състезание за мъже през 2018. Дебют на сходен конгрес ще направи Калоян Иванов, който ще започва във вакантната от Кирил Милов категория до 97 кг.

На тепиха при 77-килограмовите типичен жанр се завръща Айк Мнацаканян, трети в света и в Европа, оповестяват от Българска федерация по битка (БФБ). При 67-килограмовите пък ще излезе Абу Муслим Амаев, повторен бронзов медалист от европейски шампионати.

В свободния жанр в тежка категория до 125 кг ще излезе Георги Иванов, който на предходната подготовка дебютира при класиците, само че не съумя да завоюва квота. По-рано този сезон европейският първенец до 23 години стана първи на " Дан Колов " и завоюва златния пояс.

При 74-килограмовите ще започва Рамазан Рамазанов, трети в света и втори в Европа, а в по-горната категория до 86 кг ще спори неговият брат Магомед Рамазанов. Той се състезава от този сезон за България.

В своите категории олимпийските квоти ще нападат опитните Георги Вангелов (57 кг), пети от игрите Токио 2020, както и Микяй Наим, европейски вицешампион и притежател на златния пояс " Дан Колов " от 2021-а.

При дамите Юлиана Янева ще направи дебют в по-горната за нея категория до 76 кг. Мими Христова ще направи нов опит да вземе виза в категория до 68 кг. При 57-килограмовите ще започва Евелина Николова, бронзова олимпийска медалистка, а Миглена Селишка, номер 1 в Европа от 2020-а, ще излезе при най-леките до 50 кг.

Първите трима във всяка категория взимат квоти, а сред двамата бронзови медалисти ще има спомагателна среща.

На шампионата ще има двама български съдии - Димитър Чифудов и Недялко Кирезиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР