Българинът Матей Казийски и неговия Тренто загубиха с 0:3 (22:25,

...
Българинът Матей Казийски и неговия Тренто загубиха с 0:3 (22:25,
Коментари Харесай

Матей Казийски и Тренто загубиха финала в Шампионската лига

Българинът Матей Казийски и неговия Тренто изгубиха с 0:3 (22:25, 20:25, 30:32) във финала на волейболната Шампионска лига от състава на полския Закса.

По този метод полският отбор за втора поредна година победи в най-престижна клубна конкуренция в Европа, като любопитното е, че още веднъж го стори с победа във финала против Тренто.

За разлика от предходната година обаче, когато Закса се наложи с 3:1, този път полският първенец не остави никакви подозрения в превъзходството си, като завоюва, без да загуби гейм.

Най-оспорвана бе третата и последна част, когато и двата тима на няколко си смениха водачеството, като волейболистите на Тренто съумяха да отразят цели шест мачбола преди най-сетне да капитулират, губейки гейма с 30:32, а с това и срещата.

Най-резултатен за спечелилите стана посрещачът Камил Семенюк, който приключи с впечатляващите 27 точки, до момента в който Лукаш Качмарек осъществя 13

За Тренто капитанът Матей Казийски беше най-хубав, като приключвайки срещата с 16 точки, до момента в който младата италианска звезда Алесандро Микиалето приключи с 13.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР