Българин е професорът, с когото свирят на цигулкиИмето Алберт Айнщайн

...
Българин е професорът, с когото свирят на цигулкиИмето Алберт Айнщайн
Коментари Харесай

10 мита за Айнщайн. Кой открадна мозъка му?

Българин е професорът, с който свирят на цигулки
Името Алберт Айнщайн е синоним за талант. Но макар че достиженията му във физиката са неоспорими, вкъщи той е показвал много по-различно лице. Към най-близките си хора той е бил много недопечен. А към близките - доста придирчив. Това държание обаче било оправдавано и от фамилията му, и от обществото, защото било ясно, че Айнщайн ще е измежду най-великите мозъци. Много от неговите изречения звучат настоящо и през днешния ден. Най-популярните са: Само вселената и човешката нелепост са безкрайни, като за първото не съм сигурен. Никога не мисля за бъдещето - то постоянно идва единствено. Бог не си играе на зарове с вселената. Той е изискан, само че не и злоумишлен.

На 18 април 1955 година огромният академик умира от аневризма на коремната аорта. Той оставя зад себе си скъпо завещание. Превръща се в икона на XX век. Успял да избяга от ударите на нацистка Германия, Айнщайн вкарва напълно нов модел и схващане за физиката. Дарбата му предизвика интереса на хиляди хора и учени по целия свят.
--> Имал ли е двойки в учебно заведение? Не е можел да приказва Тормозил ли е дамите Защо е ходил необут Кой открадна мозъка Последните мигове Българската диря Как получава Нобел Кой е най-красивият разум на планетата Има ли по-бързо от светлината

Четете във вестник " Стандарт "! Петъчният брой към този момент е на пазара
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР