Балансираната диета, която включва пресни и здравословни храни, е задължителна,

...
Балансираната диета, която включва пресни и здравословни храни, е задължителна,
Коментари Харесай

5 храни, които да консумирате, за повече колаген и красива кожа

Балансираната диета, която включва пресни и здравословни храни, е наложителна, в случай че желаете да поддържате здравето си. Това освен въздейства върху развиването на тялото ви, само че също по този начин поддържа кожата ви здрава. Младежкият външен тип на кожата ви има доста общо с това, което ядете и всичко се свежда до колагена.

Колагенът е протеин, който оказва помощ да придадете на кожата си конструкция, разтегливост и да забавите процеса на стареене. Колагенът е протеинът, който ви оказва помощ да изглеждате млади и свежи. Той отстранява бледата кожа, понижава поява на бръчки. Налични са доста добавки с колаген, които оказват помощ за повишение на колагена на кожата ви. Ние обаче сме тук, с цел да приказваме за естествените способи за усилване на производството на колаген посредством ястие на здравословна храна.

Ето 5 храни, с които елементарно ще стимулирате колагена в кожата си.

Пилешко месо

Пилето съдържа съединителна тъкан, което прави пилето главен източник на колаген. Пилешката шия и хрущялите са богат източник на колаген за кожата и ставите. Те са положителни и за лекуване на артрит.

Домати

Доматите са богат източник на витамин С, който е извънредно значим за производството на колаген. Дори еднократното потребление на домат във вашето ядене може да способства за до 30% от производството на колаген. В същото време доматът е мощен антиоксидант, който е потребен за вашата кожа.

Белтъци

Яйчните белтъци съдържат съединителни тъкани, които имат големи количества пролин, който е от значително значение за производството на колаген. Яжте яйчни белтъци за закуска всеки ден за здрава и красива кожа.

Цитрусови плодове

Колагенът изисква доста витамин С и защото цитрусовите плодове са богати на витамин С, би трябвало да включите доста цитрусови плодове във вашата диета. Цитрусовите плодове като портокали, грейпфрут, лимони са от значително значение и могат да бъдат добавени като детайл към вашите салати.

Чесън

Чесънът е с усет и може да се добави към вашите ястия по време на готвене. Можете да добавите малко чесън към солените ястия, с цел да подпомогнете производството на колаген.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР