72-годишната Гейл Дийн от Сидни е баба на 10 внуци,

...
72-годишната Гейл Дийн от Сидни е баба на 10 внуци,
Коментари Харесай

Медицинско чудо: Жената, която победи пет вида рак и живее без 11 органа

72-годишната Гейл Дийн от Сидни е баба на 10 внуци, само че най-голямото й достижение е, че е оживяла пет пъти след битка с рака  и са й отстранени 11 органа, само че към момента е жива. Лекарите споделят, че това е същинско “ здравно знамение „.

„ Много лекари ми споделиха, че не познават някой, който да е имал пет разнообразни доста тежки рака и да ги е оживял. Благодарна съм, че съм жива “, сподели Гейл, съобщи „ Телеграф “. На 38 години тя се сблъсква с първата си неприятна болест, а точно рак на гърдата, който открива инцидентно на профилактичен обзор.

„ Безплатни мамографии през днешния ден. “ Никога преди не бях чувала за тях. Реших, че може да е занимателно “, спомня си реакцията си бабата, когато видяла инцидентно таблото с агитация за профилактичен преглед, на който отишла с приятелката си. Именно тогава й сложили първата страшна диагноза.

Лекарят я уведомил, че има четирисантиметров недоброкачествен израстък в лявата си гърда, което шокирало Гейл.

„ Бях на 38 години, усещах се добре. Никога не съм имала сериозен медицински проблем от какъвто и да е тип, само че това беше нещо съществено. Но такава е природата на рака. Подъл е “, изяснява тя и споделя, че незабавно се сетила за трите си деца, тъй като е самотна майка.

Основната й мотивация били децата и първата й реакция била „ по какъв начин да победя тази зла болест “, оповестява News.com.au.

След интервенцията госпожа Дийн претърпяла шест месеца „ доста тежка “ химиотерапия, която я предиздвикала да загуби косата си. Дори след интервенцията и сполучливото лекуване госпожа Дийн въпреки всичко имала чувството, че ще й бъде сложена друга диагноза рак.

Пет години по-късно, през 1996 година, по време на мамография лекарите й споделят, че има рак на другата гърда. Този път най-малко знае с какво си има работа.

„ След първия рак прекосих в режим на битка. Винаги съм гледала на рака като на зложелател, който би трябвало да бъде надвит. Не го виждах като палач или нещо, от което да се опасявам. Ще го преодолея “, обяснява Гейл.

Но химиотерапията няколко години по-рано била взела своето и „ объркала нейните системи “. Само три години след втория рак последвала и третата диагноза.

Гейл отишла на гинеколог, откакто получила вагинално кървене, с цел да се увери, че всичко е наред.

„ Докторът седна на кушетката и имаше сълзи в очите. Тогава той ми сподели, че цялата ми матка е „ изядена “ от рака “, споделя Гейл и прибавя, че скоро по-късно е претърпяла интервенция за премахване на матката.

След третата интервенция Гейл е в „ покой “ в продължение на 16 години, през които в действителност се любува, пътува и се влюбваше в сегашния си брачен партньор. Въпреки това, през 2015 година, по време на рутинна колоноскопия излиза наяве, че има рак на таза с размерите на тенис топка.

Този интервал след интервенцията е най-лошият в живота й. Тя прекарва „ деветте най-лоши седмици “ в леглото, няма мотивация за живот и ненавижда живота.

Лечението е сполучливо, само че тя трябва да носи колостомна торбичка със себе си.

Миналата година, когато отива на обикновен обзор за задръстване на дебелото черво с торбичката за колостома, лекарите откриват рак в левия й бъбрек.

„ Беше огромен потрес, само че моят експерт сподели, че това не е проблем и ще ми извади бъбрека “, обяснява тя.

След като е претърпяла рак и са й отстранени голям брой органи, в това число гърдата, 26 лимфни възли, матка, фалопиеви тръби, яйчници, злобен мехур и ляв бъбрек, 72-годишната жена се надява, че ракът няма да се върне още веднъж.

През 2017 година тя взема решение да си направи проучване за генна разновидност на BRCA, което се оказва позитивно и изяснява първите й два рака на гърдата.

Сега тя оказва помощ на други, откакто се съгласява да стане обект на проучване на рака и приканва всички да се подлагат на профилактични прегледи, с цел да имат време да реагират, в случай че бъдат наранени от тази страшна диагноза.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР