Бъдещето на селекционерът на националния отбор на Германия Йоаким Льов

...
Бъдещето на селекционерът на националния отбор на Германия Йоаким Льов
Коментари Харесай

Тръгва ли си Йоги Льов след отпадането?

Бъдещето на селекционерът на националния тим на Германия Йоаким Льов остава неразбираемо. Бундестимът отпадна в груповата фаза на международното състезание в Русия, откакто записа 1 победа и 2 загуби. Това се случва за първи път в историята на европейския исполин, който преди 4 години победоносно подвигна международната купа.

Самият Льов съобщи, че към момента не е подготвен с финален отговор на въпроса дали ще подаде оставка. Очаква се през днешния ден (28 юни) той да излезе с решение дали ще се раздели с тима.

Германската футболна федерация застана твърдо зад селекционера.

" Още преди международното състезание знаехме, че би трябвало да има промени. Дискутирахме с цялото управление и анализирахме всичко в детайли. Обсъдихме кой е най-хубавият претендент за поста отпред на Германия. Да, имаше дребна носталгия от извоюваната купа през 2014 година Но по време на шампионата за Купата на Конфедерациите се видя, че имаме доста мощен и кадърен млад състав. Точно тогава взехме решение, че Йоахим Льов би трябвало да продължи работата си с тима и удължихме контракта му до 2022 година Все още имам вяра, че той би трябвало да продължи да работи с нас и да остане на поста си ", съобщи Райнхард Гриндел - президентът на централата.

Подобно мнение изрази и мениджърът на тима - Оливер Бирхоф.

" Объркването и разочарованието в целия ни тим е голямо. Но това е футболът, би трябвало да приемем случилото се. Явно напъните ни не се оказаха задоволителни. Сега не е моментът да вършим разбор на всеки по настрана, само че аз имам вяра, че Йоги Льов ще продължи да работи с нашия тим ", сподели той.

Германските медии са на по-различно мнение. Водещите издания в страната започнаха даже да търсят заместници на експерта, който преди 4 години направи тима международен първенец. За правоприемник на Льов най-често в изявленията им се показва мениджърът на " Ливърпул " - Юрген Клоп.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР