Азиатските пазари на акции отчитат понижения днес, след като протоколът

...
Азиатските пазари на акции отчитат понижения днес, след като протоколът
Коментари Харесай

Опасения относно икономическия растеж понижиха азиатските акции днес

Азиатските пазари на акции регистрират намаления през днешния ден, откакто протоколът от последната среща на Федералния запас на Съединени американски щати сподели, че множеството участници поддържат покачвания на главната рента с по половин процентен пункта през юни и юли и откакто опасенията по отношение на растежа на международната стопанска система ограничиха инвеститорското доверие.

И въпреки протоколът също по този начин да очерта вярата на ръководителите на централната банка на Съединени американски щати в силата на щатската стопанска система, което усъвършенства настроението на Уолстрийт през вчерашния ден, настройките на пазарите на акции остават нежни след продължаващата седмици наред волатилна търговия на фона на увеличаващите се централни банки по света, които стягат паричната си политика.

Централната банка на Южна Корея през днешния ден увеличи лихвите на втора поредна среща, откакто инфлацията в страната доближи 13-годишен връх.

Всички участници в срещата на Фед на 3-4 май са подкрепили покачване на лихвата с половин процентен пункта - първото с този мащаб от повече от 20 години, а " множеството участници " са решили, че по-нататъшни нарастване със същия размер " евентуално ще бъдат уместни " на срещите на Фед през юни и юли.

Продължаващите опасения на вложителите към проблемите с предлагането, войната в Украйна и локдауните в Китай намалиха азиатско-тихоокеанския показател на MSCI с 0.54% през днешния ден, откакто отчиташе растеж по-рано денем.

Индексът на китайските сини чипове CSI300 падна с 1.11%, макар следващия спад в броя на случаите на COVID-19 в страната, където локдауните, ориентирани към ограничение на болестта, заплашват да подкопаят прилаганите в последно време ограничения за икономическа поддръжка, осведоми Ройтерс.

Китай ще се стреми да реализира рационален стопански напредък през второто тримесечие и да ограничи възходящата безработица, е декларирал министър председателят на страната Ли Къцян, представен от организация Xinhua.

Австралийският главен показател се намалява с 0.47%, до момента в който японският Nikkei изтри първичния си растеж и губи 0.13%.

Сеулският Kospi за последно отчиташе покачване от 0.25%, откакто изказването на централната банка на страната отговори на предварителните упования.

Пониженията в Азия са в контрастност с по-положителното въодушевление на Уолстрийт през вчерашния ден, където показателят Dow Jones Industrial Average набъбна с 0.6%, S&P 500 добави 0.95%, а софтуерният Nasdaq Composite се увеличи с1.51%.

След като нарастна през вчерашния ден след излизането на протокола от срещата на Фед, през днешния ден доларът се търгува без смяна в азиатската сесия. Щатската валута се разменя против 127.27 йени, до момента в който еврото нарастна с 0.11% до 1.0692.

Доларовият показател, който следи представянето на щатския $ по отношение на кошница от няколко други съществени валути, регистрира минимално намаляване до 102.02.

Движенията при доходността по щатските държавни облигации също бяха ограничавания. Доходността по 10-годишните бумаги набъбна до 2.7577%, откакто през вчерашния ден затвори на 2.747%, до момента в който тази по двегодишни държавни облигации остана без смяна на равнище от 2.506%.

Цената на петрола остава без смяна след внимателното повишаване тази седмица, като Брентът се търгува при 114.03 $ за барел, а щатският лек недопечен нефт нараства с 0.13% до 110.47 $ за барел.

Спот цената на златото регистрира намаляване от 0.2% до 1 849.19 $ за тройунция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР