Скандал със Сребреница няма. Някой се опитва да направи такъв.

...
Скандал със Сребреница няма. Някой се опитва да направи такъв.
Коментари Харесай

Главчев: Няма да участвам в предизборни спектакли, България е “за” резолюцията на ООН за Сребреница

„ Скандал със Сребреница няма. Някой се пробва да направи подобен ”. Така служебният министър-председател Димитър Главчев отвърна на рецензиите, че е оказвал напън върху непрекъснатия ни представител в Организация на обединените нации страната ни да гласоподава “въздържал се ” по отношение на резолюцията за Сребреница.

Главчев акцентира, че публична позиция на непрекъснатия ни представител в Организация на обединените нации към този момент има.

“Не знам за какво се минава към работни документи, които са били в процеса на взимане на решения. Всеки, който обикновено е осведомен по какъв начин се взимат решения, знае, че това е развой, а не еднократен акт и той приключва откакто има изразена позиция ”, изясни Главчев.

Премиерът напомни, че България е “за ” резолюцията на Организация на обединените нации за Сребреница.

“Няма да разясня престъпното приключване на документи в незавършена фаза по процеса на взимане на решение ”, съобщи служебният министър председател. Димитър Главчев акцентира, че такива кавги нанасят огромни интернационалните вреди и е неприемливо да се употребява това нещо в предизборна акция.

“От първия ден съм споделил – служебното държавно управление ще приготви почтени и транспарантни избори и че няма да бъде изменен външнополитическият курс на България. Абсолютно удостоверявам това нещо ”, посочи Главчев и добави, че няма да взима присъединяване в “предизборни спектакли ”, които ще се провеждат в последната седмица преди изборите, с което отхвърли опцията да бъде изслушан в Народното събрание, за което приканиха ПП-ДБ и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР