Азиатските фондови пазари стартираха търговията в сряда със сериозни разпродажби,

...
Азиатските фондови пазари стартираха търговията в сряда със сериозни разпродажби,
Коментари Харесай

Разпродажби на азиатските пазари и ръст при петрола

Азиатските фондови пазари стартираха търговията в сряда със съществени разпродажби, само че по-късно част от загубите бяха възобновени. Въпреки това по-голямата част от водещите показатели са на път да приключат сесията " на алено ". Основните терзания на вложителите са свързани с възможното нападателно стягане на паричната политика от страна на водещите централни банки.

Докладът на JOLTS за свободните работни места в Съединени американски щати, който се следи от близко от Федералния запас, посочиq че пазарът на труда към момента е мощен, което значи, че централните банкери евентуално ще продължат с внезапното стягане на паричната политика. 

Освен това президентът на Федералния запас на Ню Йорк Джон Уилямс обезсърчи спекулациите за понижаване на лихвените проценти през идната година, в случай че стопанската система се забави прекомерно внезапно. Той съобщи, че централната банка евентуално би трябвало да увеличи главния лихвен % над 3.5% и е малко евентуално въобще да понижи лихвите през 2023 година.

Японският борсов показател Nikkei 225 се намали с 0.52% през днешния ден, а китайските сини чипове отстъпиха с 0.59%. Hang Seng в Хонконг се възвърне от внезапните ранни спадове и все още е с 0.39% под вчерашните си равнища.

Регионалният показател на MSCI Asia-Pacific обаче остава без смяна.

Силните данни за пазара труда в Съединени американски щати ще накарат вложителите да бъдат още по-внимателни към месечния отчет за новосъздадените работни места през август, който ще бъде оповестен в петък. Според икономистите, интервюирани от Ройтерс, упованията са за 300 000 нови работни места за месеца.

В същото време паричните пазари правят оценка възможностите за нарастване на лихвите от 75 базисни пункта на идващото съвещание на Фед, планувано за 21 септември, на 70.5%.

Двугодишната рентабилност на държавните облигации на Съединени американски щати, която е относително по-чувствителна към вероятностите на паричната политика, доближи нов 15-годишен връх от 3.497% тази нощ, само че се намали назад до 3.4681% по време на търговията в Токио.

Доходността по 10-годишните държавни облигации, която доближи двумесечен връх от 3.153% във вторник, сега се движи на равнище от 3.1155%.

Доларовият показател, който мери придвижването на американските пари по отношение на шест международни валути, поевтиня с 0.18% до 108.57 пункта, откакто при започване на седмицата доближи 20-годишен връх.

Златото остана устойчиво на равнище от 1724 $ за тройунция.

Фючърсите на американския лек недопечен нефт нарастват с 1% до 92.54 $ за барел, откакто паднаха с 5.37 $ в предходната сесия, водени от опасенията за криза. Тези на сорта брент прибавиха 0.7% до малко над 100 $ за барел.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР