Азиатските акции се стабилизираха след първоначалните загуби в началото на

...
Азиатските акции се стабилизираха след първоначалните загуби в началото на
Коментари Харесай

Азиатските акции се стабилизираха след вчерашните разпродажби

Азиатските акции се стабилизираха след първичните загуби при започване на борсовата сесия в четвъртък. В Китай обаче водещите показатели се намалиха, откакто централната банка спря ограниченията си за облекчение на паричната политика. С този ход тя последва агресивното стягане на лихвите, подхванато от Федералния запас на Съединени американски щати.

Китайският показател CSI 300 падна с 0.7%, до момента в който показателят Shanghai Composite загуби 1% от цената си. Китайската национална банка резервира средносрочния си лихвен % без смяна, откакто по-рано тази година доста намали лихвените проценти по заемите. Този ход евентуално се дължи на обезценяването на юана, който падна до двегодишно дъно.

Днешният ход демонстрира, че PBoC се стреми да откри баланс сред укрепването на икономическия напредък и допускането на по-нататъшно обезценяване на юана, който също е изправен пред насрещни ветрове от покачващите се лихвени проценти в Съединени американски щати.

Правителството на Китай вкара редица стимулиращи ограничения тази година, с цел да поддържа стопанската система, която беше съществено повредена от обвързваните с COVID-19 локдауни. Тези ограничения се отразиха и на локалните фондови пазари, въпреки и за малко.

В по-широкия азиатско-тихоокеански район акциите на множеството компании се търгуват устойчиво след спад в сряда. Тайванският  показател се покачва с 0.2%, до момента в който австралийският S&P/ASX 200 бележи растеж от 0.3%.

Данните тази седмица демонстрираха, че инфлацията в Съединени американски щати остава настойчиво висока през август. Показанията евентуално ще провокират по-рязко повишение на лихвените проценти от Фед, оказвайки напън върху азиатските пазари.

Пазарите участници чакат покачване на лихвения % със 75 или даже със 100 базисни пункта на съвещанието на Фед идната седмица.

Азиатските акции паднаха внезапно тази година, защото възходящите лихвени проценти в Съединени американски щати и страховете от икономическа криза отслабиха апетита за рискови активи. Икономическите усложнения на Запад се разпространиха и в локалните стопански системи.

Японският показател Nikkei 225 се увеличи с 0.2% в четвъртък. Данните демонстрират, че страната е записала рекорден търговски недостиг през август, защото покачващите се цени на суровините доста поддържаха вноса на сила. Това докара и до спад на йената на валутните пазари с 0.3% по отношение на $ до равнище от 143.57 йени за $.

На стоковите пазари петролът записва лек спад в утринната търговия, като фючърсите на американския лек недопечен нефт бележат най-малък спад от 0.05% до равнище от 88.47 $ за барел, а тези на сорта брент падат с 0.2 на 100 до 93.91 $ за барел.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР