Азиатските акции поевтиняват днес след ръста на пазарите в световен

...
Азиатските акции поевтиняват днес след ръста на пазарите в световен
Коментари Харесай

Азиатските акции и петролът поевтиняват днес

Азиатските акции поевтиняват през днешния ден след растежа на пазарите в международен мащаб тази седмица, като последваха понижението на показателите на Уолстрийт от през вчерашния ден.

Цената на петрола се намали внезапно, откакто стана ясно, че Съединени американски щати обмислят освобождение на съществени количества от своите запаси за ограничение повишаването на цените на горивата.

Фючърсите на петрола от сорта Брент поевтиняваха с 4.4% до 108.50 $ за барел, а тези на щатския лек недопечен нефт губеха над 5% до 101.76 $ за барел в утринната азиатска сесия.

Съединени американски щати обмисля да освободи до 180 млн. барела нефт от запасите си в границите на няколко месеца, защото Белият дом се пробва да намали цените на горивата след нахлуването на Русия в Украйна през предишния месец.

Междувременно, повишаването при акциите изгуби инерция, откакто очакванията за бързо реализиране на мир започнаха да отслабват, а приповдигнатите настройки се трансфораха в опасения по отношение на идните покачвания на лихвите.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI се намали с 0.2%, като спад беше предвождан от хонконгския показател Hang Seng, който изгуби 0.7%. Японският Nikkei се намалява с 0.2%, а австралийският главен показател регистрира покачване от 0.4%.

Вчера щатските показатели Dow Industrial Average, S&P 500 и Nasdaq Composite записаха намаления - след сходни придвижвания при европейските акции.

Доходността по щатските двегодишни държавни облигации за последно беше на равнище от 2.2922% и регистрира покачване от над 150 базисни пункта за тримесечието, което е най-рязкото сходно покачване от 1984 година на фона на упованията за покачвания на лихвите.

Доходността по 10-годишните бумаги за последно беше на равнище от 2.3378%, откакто доближи 2.56% в понеделник, което беше най-високото равнище от май 2019 година

Инфлацията продължава да притиска държавните управления и централните банки по света. Германия регистрира годишна инфлация от 7.6% % за март, в резултат на което лихвата по 2-годишните й държавни облигации излезе на позитивна територия за първи път от 2014 година

Спот цената на златото се намалява с 0.11% през днешния ден до 1 930 $ за тройунция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР