Азербайджан настоя, че Армения трябва да изтегли войските си от

...
Азербайджан настоя, че Армения трябва да изтегли войските си от
Коментари Харесай

Азербайджан каза как може да се разреши конфликтът в Нагорни Карабах

Азербайджан настоя, че Армения би трябвало да изтегли войските си от противоречивия район Нагорни Карабах, с цел да се постави завършек на продължаващите към този момент шест дни сражения, откакто Франция, Русия и Съединени американски щати настояха за прекъсване на огъня, оповестява " Франс прес ", представена от news.bg.

" Ако Армения желае да види завършек на тази ескалация на ситуацията, топката е в полето на Армения ", акцентира Хикмет Хаджиев, консултант по външните работи на президента на Азербайджан - Илхам Алиев.

" Армения би трябвало да приключи окупацията си " на Карабах, настоя той и отсече: " Това би трябвало да спре. "

Сраженията сред арменските и азербайджанските сили избухнаха в неделя поради дългогодишния териториален спор за Нагорни Карабах.

Близо 200 души, в това число цивилни, са убити в боевете макар възходящите интернационалните апели за прекъсване на огъня.

В общ апел през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин, американският президент Доналд Тръмп и френският президент Еманюел Макрон приканиха двете страни да се върнат към договаряния, целящи разрешаване на дългогодишния им териториален спор.

Армения по-рано през днешния ден разгласи, че " е подготвена да се ангажира " с Франция, Русия и Съединени американски щати, които са съпредседатели на групата медиатори в спора на ОССЕ, " за възобновяване на режима на прекъсване на огъня ".

Но също по този начин се акцентира, че договарянията не могат да стартират, в случай че боевете не бъдат прекъснати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР