Аз и моето семейство сме ваксинирани, дори имах възможността да

...
Аз и моето семейство сме ваксинирани, дори имах възможността да
Коментари Харесай

Mинистърът на културата поздрави ваксинираните депутати от `Възраждане` |

Аз и моето семейство сме имунизирани, даже имах опцията да си сложа трета бустерна доза тези дни. Бих желал да поддържа всички хора, които са имали смелостта обществено да заявят, че са имунизирани, включително и хора от парламентарната група на " Възраждане ".

Това съобщи министърът на културата Атанас Атанасов по време на постоянния парламентарен надзор през днешния ден и добави, че изрично поддържа мярката за зелени документи и решенията на държавното управление по отношение на противоепидемични ограничения. 

" Ценим здравето като висша полезност, работим компактно с Министерството на здравеопазването и следваме напътствията от тях. "

26-годишната шахматистка Цвета Галунова от „ Възраждане “ помоли Атансов да обясни какви са рестриктивните мерки и условията за зелен документ с сферата на културата. 

Галунова попита още дали Атанасов е наясно с петицията за почтено възнаграждение и възстановяване на изискванията на труд в бранша, подписана от над 1300 души и импортирана в културното министерство.

" Да, осведомен съм с петицията за почтено възнаграждение. Наясно съм, че настоящият повече от 10 години делегиран бюджет в държавните институти има потребност от актуализация. Всички претенции на хората, подкрепящи петицията, са изцяло разбираеми и са част от цялостната картина на българската просвета ", отговори ѝ той. 

Според Атанасов проблемите в бранша са доста и засягат всички гилдии. 

" Моето мнение е, че решенията, които предстоят, би трябвало да са от една страна краткосрочни, само че въпреки това би трябвало да бъде презицирана националната тактика за просвета. "

Той изясни, че смяна на настоящия сега браншов трудов контракт може да бъде осъществена единствено посредством представители на профсъюзни организации - и по този начин да се увеличат заплатите в бранша.

Крум Зарков от Българска социалистическа партия имаше въпрос по отношение на постройката на Държавна опера – Русе, чийто покрив преди 2 години изгоря:

" Сградата е знак на града, неговата изтънченост и просвета. Доколкото разбрах със средства от застраховката се поправя покривът, само че в действителност цялата постройка се нуждае от подсилване. Русенска опера се нуждае от финансовата помощ на страната. Планирате ли отпущането на средства за ремонт? "

Атанас Атансов увери Зарков, че Министерството на културата възнамерява да задели средства за ремонт на русенската опера през 2022 година в финансовата си стратегия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР