Авторитетното списание Сайънс адванс публикува наскоро стряскащата хипотеза, че човечеството

...
Авторитетното списание Сайънс адванс публикува наскоро стряскащата хипотеза, че човечеството
Коментари Харесай

Човечеството упорито върви към самоунищожение

Авторитетното списание Сайънс адванс разгласява неотдавна стряскащата догадка, че човечеството решително върви към своето цялостно заличаване. Прогнозата е на няколко известни биолози, които са достигнали до апокалиптичното си допускане след серия проучвания и наблюдения върху въздействието на индивида върху природата.

Учените съумели да изчислят скоростта, с която всяка година изчезват значими за международното екоравновесие растителни и скотски типове. Поучените резултати били съпоставени с периодичност, с която са измрели представителите на флората и фауната при предходната всеобща загуба на биологични типове. Получените резултати ясно посочили, че човечеството е на прага на шестото всеобщо измиране на живота на Земята.

Научно потвърдено е, че след всеки биологичен апокалипсис на Земята следва интервал на релативно успокоение, когато планетата се пробва да възвърне биологичното си многообразие.

Биолозите обаче споделят пред списание Сайънс адванс, че времето на мъртвило е свършило и в този момент човечеството би трябвало да понесе последствията от безотговорното си отношение по отношение на планетата, тъй като точно неговата активност ще е повода за шестото всеобщо измиране на биологичните типове.

 Самоунищожение

От последното всеобщо измиране преди към 66 000 000 години – това на динозаврите, планетата в никакъв случай не е губила свои скотски типове с такова забързано движение. Ако този темп се резервира, ще са нужни милиони години за възобновяване на изгубеното биоразнообразие, написа още списанието.

Хората са в същото състояние, в каквото са били динозаврите преди 65 милиона години. Ако продължи със същия дух да унищожава планета, на нашия тип му остават не повече от 100 години живот, споделя един от създателите на проучването - професор Рудолго Дизиро от катедра Биология към университета в Станфорд.

За последните 1500 години, което е един нищожен интервал от време за живота на Земята, са изчезнали повече от 1320 типа. Отделно от това популацията на всички животни е спаднала с повече от 35 %, демонстрира изследването.

Тези данни съгласно професор Дизиро ясно демонстрират, че хората сами са написали и подписали смъртната си присъда. Ученият обаче е оптимист за биологичното многообразие на Земята и счита, че след края на индивида животът на планетата ще продължи.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР